Вицепремиерът Валери Симеонов разшири акцията си срещу шума по заведенията, започнала от миналата година по Черноморието. Снощи той е обикалял по баровете и дискотеките на София, научаваме от профилът му във Фейсбук. А по-късно смени "корицата" си в социалната мрежа с горното изображение.

Това станало заедно с РЗИ-София, зам.-министърката по здравеопазването Светлана Йорданова и членовете на политическия му кабинет.

"Оказа се, че въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде. Откъдето минахме, след нас се възцаряваше мир, спокойствие и тишина", хвали се вицепремиерът.

Навсякъде управителите и собствениците веднага спирали озвучаването. Първо групата на Симеонов минала по пешеходната част на бул. "Витоша", после се разходили и по бул. "Раковски". Там дори ги посрещнали топло:

"За разлика от Черноморието, много от посетителите дойдоха да ме поздравят и дори си направихме снимки", пише той.

Вземайки пример от купонясващите софиянци, Симеонов завършил нощта в Студентски град. Там нарушенията на нощната тишина били най-драстични, но всички били все така мили и учтиви към налагащия закона вицепремиер. Особено впечатление му направила поп-фолк дивата Кали, която имала живо изпълнение в дискотека.

"Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението", пише той.

В механа пък се разгорещили страстите, но минало без насилие - оказало се, че голяма група полицаи отбелязват празника на МВР, но, както отбелязва Симеонов, "законът е за всички". 

И заключава, че "и в София може да има закон и ред, въпреки плювките на зложелателите". А здравето, в крайна сметка, е по-важно от печалбата.