Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Боинг" се готви да произведе самолет, който се движи със скорост от 5 пъти над звуковата бариера, съобщава Си Ен Ен.

Когато машината стане факт, хората ще могат да достигат всяка точка на планетата в рамките между 1 и 3 часа. При скорост от 3800 мили в час разстоянието между Лондон и Ню Йорк ще бъде преминавано само за два часа. Сега най-бързите полети между двата града отнемат около 7 часа. А в миналото свръхзвуковият "Конкорд" летеше над океана около 4 часа.

Проектът за свръхзвуковото чудо е все още в стадий на разработване. Трябва да бъдат решени ключови технически предизвикателства и едва тогава ще може да бъде създаден прототип на самолета, обяви говорителката на "Боинг" Бриана Джаксън.

Според нея е възможно концепцията да стане реалност през следващите 20-30 години.

Изискват се много експерименти, докато се стигне до производството на самолет, а и след това на самата машина. Всичко това отнема години, поясни Бриана Джаксън.

Инженерите на компанията са се заели сериозно с проучвания. Възможно е първо самолетът да бъда произведен за военни цели и едва по-късно да се използва и от гражданската авиация. 

Както е известно, и изобретателят Илон Мъск разработва свръзуков самолет. Неговият проект Space X е в напреднала фаза и се твърди, че със самолет, констуиран на базата на свръхмощната ракета, разстоянието между Ню Йорк и Шанхай ще бъде преодолявано само за половин час.

Коментари

Ще, ще, ще

малко като новините от Русия! Ще проектират, ще създадат...
 's picture

Бобо

формор

Пич американците преди 40 г. произведоха самолет който се движеше с такава скорост , вярно военен но е факт , а иначе за пътнически се изискват доста усилия , както и икономическа обосновка , нещата там нямат нищо общо с Русия , при тях икономическата обосновка никога не е била водеща ….

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.