Диего Марадона е отказал да влезе в болница по време на мача Нигерия - Аржентина (1:2) в Санкт Петербург, информира аржентинският в. "Ла Насион". Информацията се потвърждава от много други медии в латиноамериканската страна.

Снощи британският в. "Сън" съобщи, че Дон Диего е постъпил в клиника в града, след като му прилоша на решителния двубой от група D на Световното.

Марадона в луксозния си бокс на стадиона.

Телевизионните камери показаха, че Марадона не изглежда добре в ложата си на арената. Според "Ла Насион" на величието е оказана помощ на място. Фамозният № 10 е изведен от мястото си на трибуната. Той е легнал във ВИП бокса си, а скоро след това отново е бил на крака.

Дон Диего изглеждаше доста блед.

След срещата бившият капитан на Аржентина се е отправил с частен самолет към Москва, където планира да остане през следващите дни. Може да потърси помощ там. Медиците на стадиона в Санкт Петербург са му препоръчали да си почива повече.

Марадона направи шоу по време на срещата с Нигерия. Той се молеше, приветстваше фенове, в един момент се снимаше с тях и приемаше почестите им, изживяваше събитията на терена...

След победния гол на Маркос Рохо размаха и средни пръсти, което не се приема добре от тв анализатори и коментатори по цял свят.

Тази сутрин Марадона направи обръщение чрез социалните мрежи, за да успокои почитателите си:

"Искам да съобщя на всички, че съм добре и не съм бил хоспитализиран. На полувремето на мача с Нигерия усетих силни болки във врата и декомпенсация. По тази причина бях прегледан от доктор, който ми препоръча да се прибера у дома и да не изгледам второто полувреме. Но моето желание бе да остана, защото рискът за Аржентина бе голям. Изпращам целувки на всички и ви благодаря за подкрепата."