Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Парламентарният председател на коалиционния партньор на ГЕРБ "Обединени патриоти" - Волен Сидеров, се обяви за признание за Йосиф Сталин и ролята му на "държавник и главнокомандващ". В специално прессъобщение от партията му "Атака" се похвалиха, че "за първи път в България" се отбелязват деня и часа на нападението на "Хитлеристка Германия над Русия" и се почита паметта на загиналите руски воини. 

“Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа”, обяви Сидеров, докато той, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и други атакисти се изправиха пред Паметника на Съветската армия в София в 4 ч сутринта и поднесоха венци. 

Любопитно е, че никъде в прессъобщението на "Атака" не се споменава СССР - въпреки че Сталин е съветски, а не руски лидер, както и че Германия напада СССР. Навсякъде в текста е изписано името Русия.

След смъртта на Сталин - по времето на следващия лидер Никита Хрушчов, започва процес на десталинизация, а мумията на Генералисимус е извадена от мавзолея на Ленин и погребана. 

Сидеров, разбира се, дръпна и реч. С твърдения, наречени в прессъобщението на "Атака" "исторически факти". Например:

„Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада”. 

"Най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад. „Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно”. 

"През 1938 г. същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя”.

Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов е благодарил за отбелязването на тази дата, става ясно още от съобщението: Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята, е казал още той.

Жертвите на сталинските репресии в периода 1922-1953 година са над 12 милиона души.

Коментари

И това нещо е във властта!

И това нещо е във властта! Гнусна, рубладжийска твар!

Sin

И други гнусни неща са във властта - като например бившият уж червен гангстер Б.Борисов. Който очевидно мисли като Сидеров, ако въобще може. И БКП е във властта, макар и да се прави на опозиция. Всички партньори на Герб във властта са креатури на БКП/БСП. Така им е най-удобно да управляват - под прикритието на милиционерско-мутренски креатури. Такава беше и властта на Беров, впрочем, както и онази на псевдо-царя. И след като поемат властта от Герб, ще развихрят директно Путинско управление ала Орешарски/Пеевски/Доган - все техни креатури и изчадия на Кремъл. Най-гадното е, че има мислещи хора, гласуващи за Герб. Това е най-голямата ни трагедия !

град Сталин

Скоро пак ще имаме град Сталин, бул. Сталин... деца с имена Сталин и Сталинка....
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

В тази страна закони няма ли?

След като всяка пропаганда на тоталитарна и човеконенавистническа идеология е преследвана от закона, защо никой не иска имунитета на този руски мушморок?
Ivan Dobrev's picture
Ivan Dobrev
dobrevi66

Време е..............

Време е долен да си ходи в Русия при лбимия Сталин и да се съберат с неговите поклонници щом толкова много се обичат..........
i l's picture
i l
ivanll

Утре тоя същият ще каже гордо

Утре тоя същият ще каже гордо "Османската империя ни спаси от поквареното влияние на запада!"
 's picture

Kovatz

Този урод не е ли време да

Този урод не е ли време да бъде въдворен където му е мястото?
 's picture

Ivan Mirchev

Атака бяха фашисти

По едно време Атака се определяше като крайно дясна партия и разни фашистчета се въртяха около нея. Сега на кого ги оставяш, Сидеров, осиротелите неонацистчета?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

А уж тая година имаше

А уж тая година имаше допълнителни 15 млн в бюджета заделени за психиатричните заведения.
 's picture

Petyo9

Сидеров твърди,

че през 1938-ма Западът е подарил на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Няма ли кой да му припомни как беше осъществен аншлуса на Австрия от Хитлер? Няма ли кой да спомене, че Путин повтори едно към едно същото с п-в Крим през 2014-та? Копи-пейст. Само, че според г-н Сыдеров, едно и също нещо може да бъде тълкувано и вако и тако.Това на Хитлер е незаконна анексия и погазване на суверенитет (което е допуснал Западът), а същото, но извършено от Путин (което същият Запад, поучил се вече от собствените си грешки, заклеймява и наказва) е съвсем друго нещо и е в реда на нещата.
 's picture

ultra

Ultra

Е, нЕма толкова противен человек като политическият хамелеон Лидерофф! Де щи има повод да се излижат руски миризливи сапоги - Болен пръв пада на четири лапи и скимтейки започва да ги обработва. Невероятно гнусно!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Политическо уродство!

Уважаеми коментиращи, възмущенията Ви срещу сидеровци са адекватни и справедливи, но същевременно са много удобна форма и за прикриване на бездействие. Всеки коментиращ трябва да събуди и заведе на бъдещи избори поне двайсетена българи, за да не бъдат избрани отново сегашните политически уроди и предатели!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.