Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“Предложих пакет за растеж, който предвижда Европа да инвестира 10 милиарда евро в Западните Балкани”, заяви в София председателят на Европарламента Антонио Таяни.

Той участва в срещата на върха “ЕС-Западни Балкани”.

Парите са за инфраструктура, магистрали, комуникации и т-н-, уточни Таяни.

Растежът е един от трите основни мо;ента, на които трябва да се наблегне при обсъждането на интеграцията на региона. Другите два са нелегалната имиграция и тероризмът. ЕС подкрепя умерения ислям в Косово и Босна. Но там идват много джихадисти, каза Таяни.

Очакванията му са Сърбия и Черна гора да влязат в ЕС преди края на 2025 г. Но Таяни изрично изтъкна, че тези две държави са в по-добра позиция за членство, отколкото Албания и Македания. И последните две споменати страни ще трябва да полоgат доста усилия.

За да стана пълноправни членки на ЕС, всички страни от региона трябва да спазват правилата на Съюза. А това означава да се борят с корупцията, да има прозрачност и свобода на печата. Последният въпрос е особено важен на фона на скорошните убийства на журналисти в Малта и Словакия. Таяни припомни, че и самият той е журналист.

Коментари

Македония и Албания могат да

Македония и Албания могат да бъдат включени в ЕС по схемата Норвегия, без право на глас като начало, а след време каквото сабя покаже... Не виждам какво се бутаме да защитаваме интересите на Сърбия, след като собствената ни държава не е у ред! ЕС отдавна съжаляват, че са ни приели заедно с Румъния като това е една от главните причини за недоволство във Великобритания и за Брекзит. Ние сме цефнали и вързали, та сме тръгнали да оправяме оправящите ни. Айде малко по реално и практично да погледнем на нещата, снимки, прегръдки и потупвания, добре, но на практика къде са Западните инвестиции? Къде са Българите след като по прогнози на водещи институции населението на България ще бъде около 6.5 милиона през 2030 година! Сега работници от Украйна сме щели да вкарваме, а какво правим за да привлечем 2-ва и кусур милиона Българи зад граница?

България трябва да настоява

България трябва да настоява единствено и само за Македония и Албания и да не се занимава с останалите! От тях предостатъчно сме си патили. Някой друг да им помага, Вучич беше на Червения площад оня ден, Путин да им помага! Ние сме в демографска криза, а Сърбия сме тръгнали да оправяме. Това правителство ако имаше реално желание би трябвало да окаже натиск над Българската Църква по Въпроса с признаването на Македонската! Само се търсят извинения и пречки...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.