Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демократична България" оповести позиция по повод намеренията за възобновяване на проекта АЕЦ "Белене". Според формацията това означава нов завой към Кремъл и подновяване на кражбите. От "Демократична България" изтъкват, че проектът е технологично остарял, а зад неговото възобновяване прозира двойна игра и задкулисни отношения на управляващите с БСП.

Ето какво се казва в декларацията:

"Ние, от Демократична България, смятаме, че исканото от министър-председателя Борисов възобновяване на прекратения проект АЕЦ "Белене" е завой към Кремъл и рестарт на кражбите.

Възобновяването на този опасен, икономически несъстоятелен, технологично остарял проект, зад което прозира двойна игра, скрепяваща управляващата коалиция и задкулисни отношения с БСП, е крайно вреден за българските геополитически, финансови и екологични интереси.

ОТПРАВЯМЕ СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ:

КАКВО ВИ ПРИНУЖДАВА ДА ПОИСКАТЕ ОТМЯНА НА МОРАТОРИУМА, СЛЕД КАТО ВИЕ САМ ОПРЕДЕЛЯТЕ ПРОЕКТА, КАТО СЕИЗМИЧНО РИСКОВ И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДОКЛАДЪТ, КОЙТО ПОИСКАХТЕ ОТ БАН НЕ ДОКАЗВА НУЖДАТА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МОЩНОСТИ НИТО В БЪЛГАРИЯ, НИТО В РЕГИОНА?

ЗАЩО СЛЕД 2009 Г., ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, НЕ СПИРАХТЕ ПРОЕКТА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМАХТЕ ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО И ДОПРИНЕСОХТЕ ЗА НАТРУПВАНЕТО НА НОВИ ПЛАЩАНИЯ В ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАХОСАНИТЕ И ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДИ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ?

ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА 10-ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНО НИЩО ЗА ОСВЕТЛЯВАНЕТО И НАКАЗВАНЕТО НА ВИНОВНИТЕ, ОЩЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ С МИЛИАРДИ ОТ ПРОЕКТ, КОЙТО ВИЕ САМ ОКАЧЕСТВИХТЕ КАТО „ГИГАНТСКИ ИЗМАМИ” ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВАШИТЕ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ САКСКОБУРГГОТСКИ И СТАНИШЕВ, А ВМЕСТО ТОВА ИСКАТЕ ДА ВЪЗОБНОВИТЕ НАЧИНАНИЕ КОЕТО СЕ ОСНОВАВА НА ТЕЗИ ИЗМАМИ?

ЗАЩО НЕ ОБЖАЛВАХТЕ РЕШЕНИЕТО НА АРБИТРАЖА, ВЪПРЕКИ НАШИТЕ НАСТОЯВАНИЯ И АРГУМЕНТИ ОТ СЕРИОЗНИ ЮРИСТИ. ЗАЩО ПЛАТИХТЕ ОБОРУДВАНЕТО? ПЛАНИРАХТЕ ЛИ ОЩЕ ТОГАВА ДА РЕСТАРТИРАТЕ ПРОЕКТА?

Възобновяването на АЕЦ „Белене” е измама спрямо дясно-центристките избиратели и представлява драстично отклонение от европейския път и опит енергийната зависимост на България от Русия да бъде невъзможна за преодоляване през следващите десетилетия.

Демократична България ще отстоява интересите на гражданите и е в готовност за протестни действия в случай, че проекта АЕЦ „Белене” бъде възобновен"

Коментари

Крещенето с главни букви е много смешно, но

когато от "Демокрадтична България" казват "ЗАЩО СЛЕД 2009 Г., ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, НЕ СПИРАХТЕ ПРОЕКТА... И ДОПРИНЕСОХТЕ ЗА НАТРУПВАНЕТО НА НОВИ ПЛАЩАНИЯ...ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ?" можем ли да ги питаме защо самите те издигнаха главния крадец и пряк виновник за разходите от ония три години и половина - Трайчо Трайков - за президентски кандидат?

Иначе добре питат, но тая опорка са я взели от мен.

Аз от години питам се чудя защо всички "демокрадци" плюят срещу Станишев, който плати 290 милиона, а никой не говори лошо за Малък Трайчо, Малката Пица и Малкия Началник. И винаги съм получавал в отговор плюнки, банове и минуси. Сега ще заплюете ли тия лъжливи твари, които ползват аргументите ми?

Цъ,

милиардите по Белене са от един подпис на един чиновник за изработката на реакторите! Трайчо веднага го уволни, а ББойко го върна! Сега този чиновник е зам. министър на енергетиката- Първанов се казва!
 's picture

Petyo9

АЕЦ Белене

няма да има. Ако можеше да стане още Андрей Луканов щеше да обвърже необратимо България с изграждането на централата и тя отдавна да бе факт. А именно той я спря "...окончателно и завинаги" с Решение №106 на МС от 1990-та. Още от тогава е ясно, че този проект е невъзможен. А и сегашните апологети и лобисти не искат да построят централата а само да я строят. Ако може - вечно. Да текат едни държавни поръчки и да има за крадене.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.