Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кубрат Пулев наистина е на път да разбие всички догми и схващания за боксьорите. Поредното признание към българския претендент за световната корона на професионалния ринг идва от... Европейския шахматен съюз. Президентът на организацията Силвио Данаилов е пратил уникално писмо до Пулев, с което на практика приветства боксьора в редиците на шахматистите.

Посланието е разпространено от БГНЕС, точно месец преди боя с Владимир Кличко в Хамбург на 6 септември.

Ето и пълния текст, публикуваме го без редакторска намеса:

"Бях много приятно изненадан, когато разбрах, че използвате шаха като част от подготовката си за боксовата Ви среща срещу настоящия световен шампион Владимир Кличко на 6-ти септември в Хамбург, Германия.
Това Ви прави единствената професионална боксова суперзвезда в историята, която обича шаха, използва шаха и знае, че шахът може да даде сериозно предимство дори на ринга.

С това писмо, аз бих желал да изразя пълната подкрепа на Европейския шахматен съюз към Вас за предстоящия престижен мач срещу Владимир Кличко.

Сега разбирам защо много специалисти по бокса Ви наричат "Кошмарът на Кличко". Това е защото имате не само страхотни умствени възможности, но и защото сте интелигентен човек и използвате мозъка си като основно оръжие срещу опонента на ринга.

Сигурен съм, че имате всички шансове за победа, защото сте в добро психическо състояние, имате стратегически ум и смело сърце!

Гордеем се с Вас!

Силвио Данаилов Президент на Европейския шахматен съюз."

Кубрат Пулев е един от малкото български спортисти с изявена обществена позиция. Той например се вълнува от политика. Същевременно е много земен, позитивен и винаги патриотично настроен.  Стигна се дотам всички от щаба на Кличко да се скъсат да го хвалят, а това не е типично за бокса. Дори да е номер...

Силвио Данаилов пък е известен като мениджър на най-успелия български шахматист - Веселин Топалов. На неговите топли думи и пожелания ние можем само да отговорим с един лозунг, който отдавна ни се иска да промотираме: "Бокс и шах - едно цяло!" Не е лошо да се помисли и за обща федерация, какво пък...

А после, като изберем и Палми Ранчев за председател на Съюза на българските писатели, нещата съвсем ще си дойдат по местата.

Ключови думи

Коментари

югенд

Нормално е да горещо да поддържаш Пулев като българин, но Силвио Данаилов е направил сериозна глупост. Първо откъде накъде той ще подкрепя един спортист в качеството си на президент на ЕШС. Нима в този съюз не членуват украинци? Нима и те са подкрепили тази ПР изява!? Дори мога да се обзаложа, че този акт въобще не е получил санкцията на въпросния съюз, а ако Данаилов искаше да подкрепи Пулев, то това трябваше да стане само в качеството му на частно лице. Да не коментираме и конкретни изрази като "Това е защото имате не само страхотни умствени възможности, но и защото сте интелигентен човек"-това е почти тавталогично и ако има смислова опозиция, то трябваше да намеси мускули или боксови умения. Другото е не по-малко трагикомично "защото сте в добро психическо състояние", тези думи биха звучали смислено от щаба на Пулев, но не и от (вероятно) не дипломирания психотерапевт или психиатър Данаилов. Въобще изявлението е в стила не на късния, а направо на зрелия комунизъм-пълна идиотщина.

Е това с Палми е вече в повече! :О

Хайтов

Повече - по-малко, Палми е много по-сериозен български писател от 98% от членовете на СБП.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.