Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На фона на битката с палатките и караваните, която министърът на туризма Николина Ангелкова поде и тази година, на фона на заканите на ресорния вицепремиер Валери Симеонов, че ще премахне гащите и чорапите от главните улици на курортите, във Фейсбук усилено се споделя една снимка, контекстът на която трябва да илюстрира действителността по Черноморието. Която може да се обрисува само с фразата от един култов български филм - "Прасета не може, а кучета и котки може!". В конкретния случай перефразата би прозвучала така: палатка не може, а хотел върху пясъка може!

Става въпрос за направената от птичи поглед снимка на комплекс "Оазис ВИП клуб", разположен в Слънчев бряг на.... самата плажна ивица, на няколко метра от морето. 

Комплексът е собственост на "Галакси инвестмънт груп" ООД, собственост на Антон Щерев и Атанас Петров, по-известни в публичното пространство като основателите на "Винпром Пещера" или направо "пещаците".

 

"Oasis VIP Club е разположен в Слънчев бряг, с прекрасен изглед към морето и стария град на Несебър. Уникалното съчетание между перфектна локация, архитектура и интериор го е  превърнал в неповторимо място за почивка и прекарване на свободното време", рекламира сама хотелския си комплекс "Галакси".

В booking.com пък "Оазис" е описан така: "Това място за настаняване е на 1 минута пеша от плажа. Комплекс Апартаменти Оазис ВИП клуб се намира до плажа в Слънчев бряг". Въпреки че видимо се намира на самия плаж. 

А самият хотел използва морския пясък за терасите си.

В историята около построяването на "Оазис" има и едно разпореждане на ДНСК за събаряне, което обаче мина през съда и бе отменено.

За сравнение, ако решите да разпънете палатка на "Корал", съдът може да ви глоби с 300 лева. Както се случи преди няколко дни с музиканта Васил Гюров.

Коментари

 's picture

Бобо

Стари манджи

Комплексчето си е от доста време там , май по царско време го построиха , що прокурор е с апартаментчета там не е за вярване , някой да не си помисли че са платили за тях , всичко е бонус за добра служба ..... Приказката се обърна , за Прасета може , за хора не може ....

Частната собственост е свещена.

И неприкосновена.

А Пещаците са убави ора при всяка власт.

Убави бяха 98-а, когато точеха данъци и Костов гледаше на другата страна. Убави бяха 01-а, когато печатаха бандероли и пълнеха партийни касички, а "Царя" на седерастите и неговия секретар на МВР ги коткаха. Убави бяха 07-а, когато Запалката ходеше да ги "среща", че да "предотвратява" гангстерски войни. Убави бяха 10-а, когато Цв.Цв. потули материалите на ГДБОП и Велчевата прокуратура. Убави са и днес, демократи, бизнесмени, строители на съвременна България.

...

Интересно къде отиват отпадните води на този комплекс и дали летуващите там си дават сметка за това. Уж плажната ивица, вкл. дюните, бяха изключителна държавна и защитена собственост, но в страната на неограничените възможности очевидно и това е възможно.

Джорнализди

Наистина станахте смешни! Поне шефката ви трябва да помни каква беше историята с "Дюн", "Хевън" и "Оазис", как лошата прокуратура ги обяви за незаконни и поиска разрушаването им, обаче независимият и неподкупен съд реши, че са напълно законни. И тя - шефката ви - можеше да възложи публикацията на човек, умеещ да борави с търсачките в интернет, а не на льольо, който да брътви нелепици и тъпи жалейки за горкия Васко Гюров.

Изроди! Колко ли са пратили

Изроди! Колко ли са пратили за това. В тази част на времето си бяха дюни. То е в дюните. Къде са зелените, нещо и на тях и запушиха устата. А екологО - Министър на околната среда, корумпиран да мозъка. Сега му е паднало да краде, корумпе мръсно
Коста Митов's picture
Коста Митов
kostaki1075

В България всичко може.

В България всичко може.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.