Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чешкият президент Милош Земан призна, че в страната му е бил произвеждан отровният газ новичок, предаде АП.

„У нас е бил произвеждан и съхраняван новичок, макар и в малки количества. Знаем къде и кога. Нека не бъдем лицемерни. Няма защо да се лъже за това“, каза той за телевизия „Барандов“.

Великобритания обвинява Русия, че е отровила с нервнопаралитичното вещество бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Двамата пострадаха в град Солсбъри точно преди два месеца – на 4 март.

Земан цитира данни на чешкото военно разузнаване, според които тези количества новичок в Чехия били изпробвани и унищожени миналата година.

По-рано руски официални представители заявиха, че използваното в Англия вещество може да е дошло от Чехия, Словакия или Швеция.

Чешкият президент обаче изтъкна, че в друг доклад на военното разузнаване веществото е определено като А320, а не като новичок. Известният с проруските си възгледи Земан заяви, че според него това е било новичок.

Коментари

Леле мале...

Страна от НАТО с "новичоци" до МИНАЛАТА ГОДИНА? Ама как така не са били унищожени още при влизането? А какво ли ще стане, когато тролякът разбере за произвеждания в ОК и САЩ "новичок"?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.