Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес. Както стана известно поразяващата субстанция се нарича новичок и е изобретена в Русия.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят. 

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там", написа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън. 

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

 

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им, припомня БТА.

Отравянето на руския шпионин стана причина за най-мащабния дипломатически скандал и масовото експулсиране на дипломати след Втората световна война. Западни държави се солидаризираха с Великобритания и изгониха над 100 представители на Москва по целия свят. България засега се ограничи с привикване на посланика ни в Москва за консултации.

 

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Още колко тъпи англииски

Още колко тъпи англииски заключения трябва да прочетем за този случай ?? Нали това е бойно отровно вещество ? и ако е намазано на вратата то не трябва ли да има още поне 100-тина жертви ? Но има време ! може да излезе нещо още по-невероятно !
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

"СУПЕР" ПРОФЕСИОНАЛНО!!

Открито чак на 25-я ден.. Та не го ли открихте това, когато обследвахте куфара на дъщеря му?? Преди седмицаопуснахте таз версия.. И само един полицай ли има в Солсбъри? Щото за един пострадал такъв говорехте досега.. Дето първо ги открил на пейката и изпаднал в кома-- Как гогава е успял да отида да са докосне и той до вратата.. Или пък - за да си го обясним, полицаят за нещо си е отишъл до дома им.. Докоснал и той дръжката. А след това тримцата заедно са се водили до пейката.. През тези 4 часа, в които GSM-ите на Скрипал и дъщеря му са били изклъчени.. Ми що тогава търсите други свидетели? Имате си един ГЛАВЕН, ПРИ ТОВА В УНИФОРМА..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.