Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Отказът на правителството на Бойко Борисов да изгони руски дипломати от България заради случая "Скрипал" предзвика в редиците на БСП одобрение, примесено с възторг. Лично Корнелия Нинова похвали разумната, според нея, политика на премиера.

В защита на тази разумна политика от ляво за пореден път приведоха аргументи от историята. Тези аргументи обаче са по-скоро пропаганда, отколкото опит за поука от минали събития. Опорки-скрипалки. Сравнението между обявяването на война от страна на България на САЩ и Англия през Втората световна война и евентуалното изгонване на руски дипломати може да бъде резултат от недостатъчно образованост или откровена манипулация.

Първо  - днес никой не очаква от нас да обявяваме война на когото и да било. Изгонването на неколцина дипломати не е равнозначно на обявяване на война. Не е необходимо да си тънък познавач на кухнята на дипломацията, за да знаеш тази проста истина.

Второ - тогавашният български политически елит действително се е престарал с обявяването на война на САЩ и Великобритания. Според мнозина политиците са можели да си спестят подобeн акт, каквото е било поведението ни спрямо СССР, например.

Дали ние днес можем да си спестим отзоваването на руски дипломати? Това е въпрос на гледна точка. Коя е била правилната позиция вероятно ще стане ясно след време. Към този момент обаче политиката на българското правителство изглежда ни отдалечава от тази на западните страни, с които сме съюзници в ЕС и НАТО. Много е възможно и сегашният български политически елит да се престарава в услуга на Путин. Така, както през Втората световна война тогавашният политически елит се е престарал в услуга на Хитлер. Както е известно за грешките на политиците плащат народите, които са ги избрали.

През Втората световна война България се е оказала на губещата страна. Много вероятно е и след края на случая "Скрипал" да бъдем отново от губещите. Интересно, ако това се случи, за кое точно историческо събитие ще се сетят защитниците на Путин у нас.

Коментари

Опорките-скрипалки засега са от страна

на тея, които с прекомерно усърдие и липса на доказателства бранят лъжливата държава Брезкит в усилията й да укрепи позициите си за преговорите с ЕС, раздухвайки конфронтация с трети страни. На ОК не й е за пръв път да организира лъжливи кампании. Ние също сме били потърпевши на техните лъжи - от прочутия процес за "българската следа" в атентата срещу папата, през жертвите, които дадохме заради съучастието във войната на ОК срещу Ирак, та до масовите истерични кампании срещу правата на българите, работещи в Англия отпреди 3 години. По отношение на Мей съмнения за почтеност също няма - тя мина без скрупули от лагера на загубилите в лагера на "победилите", след изборна загуба заплати на британския еквивалент на нашите обеднени "патриоти" да подкрепят неин кабинет и се чуди и мае с какви лъжи и номера да отвлече вниманието на расовия британски електорат от икономическия упадък, в който ОК се срива заради политиката на нейната партия. Така че, плийз, тия с опорките за "липса на солидарност", като имаме предвид брекзитаджийската история на лъжи и пропаганда, включително антибългарска, нека извадят първо публични и ясни доказателства, пък тогава да обсъдим колко точно дипломата трябва да се гонят. Между другото, удивително е как традиционни защитници на пронацистките български управници когато им е удобно застъпват тезата, че сме се "престарали" в подкрепата за Хитлер, нещо, което обикновено отричат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.