Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Решението да не гони руски дипломати е било трудно за премиера Бойко Борисов, коментира лидерката на БСП Корнелия Нинова в "Лице в лице" по бТВ.

Тя определи постъпката му за "смела" и призна, че двамата са разговаряли по телефона и "не бе трудно за мен да го поздравя". Лидерката на столетницата обаче заяви, че е изненадана от "агресивната реакция" на дясната ръка на Борисов - председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който преди дни намекна, че България се готви да изгони руски дипломати.

"Интересно дали Цветанов ще определи сега Борисов като "антиевропеец"," заяви тя.

Нинова призна, че БСП са оставили в хората "много грешното впечатление", че са антиевропейска партия, и това трябва да се поправи. Изтъкна като една от причините възмущението на левицата срещу двойните стандарти на храните в ЕС - вероятно единствената тема, по която БСП не са критикувани като антиевропейци.

Тя изтъкна, че столетницата защитава именно европейските интереси в скандала между Русия и Великобритания.

"Европейски интерес ли е да има мир, а не война? Европейски приоритет ли е принципът на международното право - невинен до доказване на противното?", запита тя.

И отново натърти, че няма доказателства за руско участие в отравянето на Скрипал с "Новичок". На въпрос дали ако такива доказателства се появят, тя ще подкрепи експулсиране на руски дипломати, Нинова отказа да отговори, като вместо това каза:

"Нали не мислите, че има човек, който подкрепя използването на химическо или биологично оръжие?"

И подчерта, че иска България да е посредник между Русия и Европа.

Лидерката на БСП отсече, че срещата на Борисов с Ердоган, Туск и Юнкер във Варна е "съвсем нормална", и в нея нямало нищо историческо - европейските лидери се срещали постоянно с Ердоган без никакъв успех.

Нинова коментира и сделката с ЧЕЗ, като подчерта за пореден път искането на БСП тя да бъде прекратена и рестартирана. И повтори отново тезата си, че "от самото начало мирише на далавери и нечисти пари".

Коментари

Бързи, смели, сръчни...

Нашият "политически елит" целият за нищо не става.
 's picture

д-р Петрoff

Както казваше зам. вожда и учител на

българския народ - др. Васил Коларов: Хвалили те врага, нещо бъркаш. Мисли къде. Та и ББ, щом го хвали приватизаторката, да се замисли.

Сега е момента

двамата да се вземат.
Mark Watson's picture
Mark Watson
watmark

некои съображения

Това е нещо като събиране на границите... По нататък е политическата смърт. Ако ББ мине в отбора на руските партии защо го избираме? Страхът от асиметричния руски удар е парализирала ББ. Той си спомня ИК и истерията която руската пета колона вдигна тук. Ние разбираме бойковите страхове но не разбираме защо той не прави нищо срещу руското управление у нас?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.