Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма фирма и няма подкуп, вчерашният арест на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е инсценировка. Това обявиха нейните поддръжници от сдружение "За зелен Младост". Десетина души се събраха в подкрепа на арестуваната със 70 000 евро вчера Иванчева, преди пресконференцията.

Петър Кърджилов, пи ар на район "Младост", изтъкна, че общественото мнение в България е "пленено от една сериозна пропагандна машина - системата от кафяви, проворикиращи и клеветящи медии на депутата от ДПС Делян Пеевски."

Той обясни в детайли защо смятат случая за инсценировка:

"Причините, поради които мислим това, са няколко. Най-конкретната и красноречива е начинът на нейното задържане - в най-натоварен и пиков час в едно от най-натоварените кръстовища в София. Бяха задържани в продължение на часове, на бордюра, на улицата, поради което почти сигурно е, че ще бъде заведено дело в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Самата тази показна акция.... Вие помните случая с арестуването на бившия военен министър. Помним го това и от други показни акции. В случая г-жа Иванчева е настъпила интересите на няколко големи, сериозни инвеститори, чиито инвестиции става въпрос за десетки и стотици милиони лева."

Кърджилов обаче не назова нито едно име, само добави, че в "Младост" имало "много инвеститори".

Той изтъкна и че автомобилът, с който Иванчева е задържана и където са намерени парите, е бил служебен, до него имали достъп и други хора в общината:

"В общината работят и хора, които не желаят тя да бъде кмет, които имат различна политическа ориентация, и това ни навежда на мисълта, че е твърде... Най-вероятно тази кутия с пари е поставена в колата преди да се тръгне от общината. Всеки автомобил може да бъде отворен."

Симпазинтка на Иванчева отбеляза, че по ръцете ѝ не са намерени следи от мастило, тоест Иванчева не е пипала парите. Кметицата нямала право да дава разрешение за строителство, това е работа на Столична община и главния архитект, изтъкнаха още хората й.

Кърджилов все пак допусна, че е възможно обвинението да е вярно. В такъв случай "За зелен Младост" ще оттеглят подкрепата и доверието си от нея. Той добави, че след пресконференцията отиват към Съдебната палата, където ще протестират заедно с още симпатизанти на кметицата заради "бруталното задържане" вчера.

 

Коментари

Е, да напишем ли ние имената?

Все едно не знаем кои строяха и строят там. И стига с тоя образ "Пеевски", в Софийска община ДПС не е фактор. Факторът е Мутрата, откак седерастията го избра през 2005-та.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.