Случаят "Скрипал" е пример как България води независима политика. Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. България отказа да изгони руски дипломати, за разлика от много други европейски държави. Тази политика на правителството бе един от малкото случаи, в които лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи и дори поздрави управляващите.

Веселинов припомни и това, че правителството се е отказало от ратифицирането на Истанбулската конвенция. Той опредeли това като "победа на здравия разум, заразителен за други страни".

Според Веселинов за беда на БСП и ДПС европредседателството върви блестящо. Той припомни, че от ДПС са смятали, че "Обединени патриоти" делегитимират европейския курс на страната.

"Нормално е в началото на новата парламентарна сесия да направим един анализ на изминалото и да кажем накъде продължаваме. За нас анализът показва, че миналия сезон беше успешен като за държавата, така и за парламента", каза Веселинов.

Според него настоящото управление е показало патриотизмът като идеология, която пробива статуквото в Европа.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отново поиска нова формула на управление в страната, която да гарантира реформи. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пък обяви себе си и Бойко Борисов за единствените двама лидера  в България.

"Единият лидер е Бойко Борисов - на управляващата коалиция, другият е Веселин Марешки - на алтернативата", каза  Марешки.

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова не може да е алтернатива, тъй като е била част от задкулисието. Алтернатива не можел да бъде и президентът Румен Радев, тъй като за свой вицепрезидент е избрал Илияна Йотова, която също е човек от задкулисието.

[[nid:66791]]

Според Марешки депутатите от "Воля" са единствените, които работят срещу корупцията и за подобряване на стандарта на живот на хората.