Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският регулатор Роскомнадзор обяви, че ще блокира и някои сървъри на Google и Amazon, за да изпълни съдебното решение за блокиране на приложението Telegram, съобщи Асошиейтед прес.

Роскомнадзор започна вчера прилагането на съдебния акт за блокиране на достъпа до приложението след отказа му да предаде на Федералната служба за сигурност ключовете за дешифриране на съобщенията на потребителите.

Telegram, разработен от руския предприемач Павел Дуров, отказа да предостави данните по съображения за сигурност на личните данни и обяви, че приложението ще продължи да действа въпреки съдебната забрана.

Роскомнадзор съобщи за агенция Интерфакс, че ще блокира значителен брой сървъри на Google и Amazon, защото смята, че Telegram ги използва за заобикаляне на забраната.
Вследствие на това десетки руски сайтове за електронна търговия съобщиха за проблеми с предоставяните от тях услуги. 

Миналата седмица руски съд постанови достъпът до чат приложението Telegram да бъде блокиран на територията на страната.

Това стана по искане на държавния телекомуникационен регулатор Роскомнадзор. Миналата седмица от него обявиха, че са завели дело за ограничаване на достъпа до Telegram, след като компанията отказа да даде на руските служби за сигурност ключа за декриптиране на тайната кореспонденция на клиентите. 

Ключови думи

Коментари

Абе, руснаци

Спрете всички сървъри на Гугъл и Амазон. Нали си имате аналози?! Само дето не е ясно скоро какво ще продавате там ... дърва или може би билки от тайгата?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.