Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В 23:30 часа снощи кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена от Министерството на младежта и спорта. Тя бе задържана малко преди 13 часа вчера на обяд в автомобил на районната администрация, който е управлявала лично по бул. "В. Левски". Униформените намериха голямо количество пари, които броиха демонстративно на тротоара. Заедно с Иванчева бе задържана и заместник-кметицата Биляна Петрова. 

Двете престояха на тротоара повече от седем часа на показ пред всички камери на медиите и минувачите. Различни медии съобщиха неофициално за намерени в колата между 50 и 70 хиляди евро. Операцията бе ръководена на място от ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Официална информация ще бъде дадена днес в 11 часа, когато държавното обвинение ще има пресконференция. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи само, че се провежда разследване за корупция от специализираната прокуратура съвместно с новата антикорупционна комисия.

Иванчева е била четири часа без адвокат, каза самата тя. Телевизионни кадри показаха как една от разследващите прави опит да запуши устата ѝ, когато тя съобщава този факт на медиите. В 18:30 часа заваля дъжд и Иванчева бе вкарана в сградата на министерството, където процесуално-следствените действия са продължили. Всичко приключи малко преди полунощ. Иванчева и Петрова за арестувани за 24 часа.

"За мен това е клопка", каза Иванчева на излизане.

Журналисти я питат да потвърди, че не е получавала подкуп:

Абсолютно! На заден багажник оставени, ей така.

- Кой ги е поставил?

- Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 ч. имаме адвокат.

- Четири часа сте били без адвокат?

- Четири часа от 1 без 15 до 17 ч. нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше."

Тази сутрин пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, наета от семейството на Петрова, коментира, че двете задържани са имали среща с адвокат във връзка с предстояща днес пресконференция, на която да обявят данни за нарушения, свързани със строителство. Автомобилът е бил паркиран преди това на ул. "Московска". Според адвокатката парите са подхвърлени тогава.

"Колата е пълна с кашони. Точно този кашон (да извадят - б.р.), в който има хиляди боклуци и някакви пари? Има доста озадачаващи неща", каза Савова.

 

 

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Коалиционните партньори на

"демократичната общност" и най-важните в България членове на Европейската Народна Партия така го разбират "правото". Без излишни права, в кошарата с очевидно фалшифицирани доказателства, присъда преди делото. Помним ли слугинажа на Цвъки, дето обясняваше кой е "абсолютен престъпник"?

Жалък опит да отъждествиш....

демокрацията с управлението на ГЕРБ! Те по-скоро с близки и роднини с БСП, от колкото с демокрацията. Само комунета желаят една неуправляема прокуратура!
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

На тиферич

Хем на улицата пред погледа на всички, хем било скрито и нагласено. Хем ръцете - оклепани с мастилце, хем невинна и канонизирана.

Ти лично гледа ли как са я хванали?

Ръцете оклепани ли са с мастилце?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.