Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министрите на външните работи на Г-7 призоваха днес Русия да разпространи подробности за програмата си за химически оръжия Новичок, която, според тях, е послужила за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и представлява "заплаха срещу всички нас", предаде Франс прес.

"Споделяме извода на Великобритания, според която, от една страна е много вероятно Руската федерация да е отговорна за атаката, а от друга страна няма никакво друго възможно обяснение", се казва в изявление на министрите на външните работи на страните от Г-7 (САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Великобритания и Япония).

Според тях отказът на Москва да отговори на основателните въпроси на британското правителство само изваждат на яве нейната отговорност.

Страните от Г-7 казват, че техните безпокойства са се засилили от факта, че, според тях, Русия е възприела по един повтарящ се начин едно безотговорно и дестабилизиращо поведение, по-специално месейки се в демократичните системи на други страни.

Организацията за забрана на химическите оръжия обяви миналия четвъртък, че лабораторните анализи потвърждават констатациите на Великобритания относно идентичността на токсичния химически агент, използван в Солсбъри за отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия, но без да установяват чия е отговорността. Москва обвинява ОЗХО, че е подправила резултатите.

Москва трябва да разпространи цялата си бивша, недекларирана на ОЗХО програма за Новичок в съответствие с международните си задължения, настояват страните от Г-7.

Програмата Новичок е сбор от нервнопаралитични агенти, разработени от СССР през 70-те и 80-те години. Според британските власти нервнопаралитичният агент, използван срещу Скрипал, идва от тази програма.

Това използване на нервнотоксичен агент с военно качество - тип разработен в Русия - представлява първото офанзивно използване на нервнотоксичен агент в Европа от края на Втората световна война и поставя под сериозен въпрос не само на сигурността на Великобритания, но също и на нашата обща сигурност, отбелязва Г-7.

Това е заплаха срещу всички нас, допълват външните министри на седемте страни.

Коментари

Хахаха, какъв сладък виц...

"едно безотговорно и дестабилизиращо поведение, по-специално месейки се в демократичните системи на други страни" Сигурно говорим за неща като войни за ресурси по фалшифицирани поводи, като тази срещу Ирак? Може би за позабравения вече преврат срещу демокрацията в Иран? А може би за вечната война в Афганистан и за мълчаливото позволение да се рекултивират опиумните полета там? Може би говорим за организираните от западните служби "революции" а-ла "Арабска пролет", които удавиха в кръв Северна Африка? Или за финансиране, въоръжаване и организиране на армии от главорези, които с години атакуват независими държави като Сирия? А може би за същото, но доста по-грубо, с пряка военна подкрепа, като разгрома и унищожението на Либия и Судан от ОК и Франция с цел откъсване на петролните находища от населението? Или за снабдяването на държави-агресори като Саудитска Арабия с модерно оръжие, с което тя избива хиляди невинни в съседни държави? Без конкретни примери за "безотговорно и дестабилизиращо поведение" поне равно на моите примери по-горе ми е малко трудно да се ориентирам за какво става дума в тоя "призив".
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

МА ТЯ Е РАЗСЕКРЕТЕНА!!!

Още през 2007-ма година ВИЛ МИРЗИЯНОВ я описва в книга издадена в САЩ. И програмата.. И формулата на НОВИЧОКА.. Поискайте му книгата и ша ви я прати човека.. МИ-тата на Нейно Величество, СКОТЛАНД ЯРД се пофалиха, че притежават СЕКРЕТНОТО УКАЗАНИЕ за мазане на НОВИЧОКА по дръжките на вратата.. Що не го разпространят и те. Нали са все още в ЕС.. Направете ВСИЧКА ПУБЛИЧНО, и руснаците сами ще си я свалят. Защото е осветена.. Пък и докладите на ОЗХО за ШИХАНИ, за центъра Барза край Дамаск и т.н. и те осветляват много нещица.. ВИЛ МИРЗИЯНОВ - в статията, която все още е в средата на днешната, ви си казва, че ИДИОТ го е използвал, щото като се навлажнило и спирало да действа. Туй опасно вещество, дет с два грама от него ЩЯЛО ДА НАТРЪШКА ПОЛОВИН АНГЛИЯ.. Явно агентите на ГРУ, или на ПУТИН не са го ЧЕЛИ туй секретно указание.. А дали не е защото го НЯМА.. Или ШВЕЙЦАРЦИТЕ не объркаха нещичко с анализа при тях.. Та в спявката на ЕС се появиха и фалшиви ноти..
 's picture

д-р Петрoff

до "моралния мартинoff" и до "победител Мартин"

"Москва трябва да разпространи цялата си бивша, недекларирана на ОЗХО програма за Новичок в съответствие с международните си задължения, настояват страните от Г-7." С това изречение се казва къде(в ОЗХО) трябва да се декларира(от Москва) , а не какво знаят, или не знаят от разни служби. Това означава, че Москва продължава да разработва и използва БОВ и не ги декларира.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.