Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Законът за горивата ще засегне много големи интереси и много големи пари, става въпрос за 1 млрд. лева и затова страхът дори при депутатите е голям. Това каза днес депутатът от "Обединени патриоти" и един от вносителите на проекта Емил Димитров-Ревизоро в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него законът "ще направи разграничение между белия и сивия сектор при горивата, от което най-много ще спечели крайният потребител, защото той плаща и злоупотребите и кражбите".

Димитров каза още, че отложените протести на земеделските производители били "най-малкият проблем". Той очаква още препятствия преди приемането на закона. Депутатът каза още, че у нас има 2800 регистрирани и 7000 нерегистрирани бензиностанции.

"Новият закон е проект на седем министерства и 14 институции, но шест години никой не смее да го внесе, защото е най-антикорупционният закон за последните 20 години", категоричен бе Емил Димитров.

Той припомни, че при изслушването на главния прокурор за проблема той е заявил, че "на пристанищата проблемите са с уредите и безконтролното влизане, в базите - двойните резервоари и фалшифициране на документи, на легалните бензиностанции, дори едната в двора на митницата в Пловдив - че има допълнителни резервоари, манипулация на фискалните устройства, подават се едни данни, а други отиват".

"Земеделците са първата брънка, има много други след тях, съпротивата е голяма", заяви депутатът от "Обединени патриоти".

По думите на Димитров подкрепата за проекта спадала.

Имаше около 120 души, които бяха "за" този закон, а вчера, като го обсъждахме в един по-широк формат, бяха останали четирима души, които го подкрепят. Подкрепят идеята на премиера за ред на пазара!

Депутатът посочи, че в Правилника за дейността на Народното събрание никъде не пише, че не можеш да бламираш "свои проекти".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.