Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че клиповете, "в които се търкат билетчета", които рекламират хазартни игри, са "безобразни". Според него те могат да имат "пагубно въздействие", защото създават впечатлението, че човек може да забогатее без труд. По този повод Симеонов заяви, че смята да предложи промени в законодателството, свързани с рекламите на хазартни игри, като в момента събира информация по темата.

Изявлението на Симеонов бе по време на парламентарния контрол. Той каза още, че Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) осъществява проверка на рекламен клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца. Отговорът му бе на въпрос на депутатката от БСП Теодора Халачева.

"Относно излъчения в електронните медии рекламен клип с участието на състезателка от Българската федерация по художествена гимнастика Държавната агенция за закрила на детето е изискала информация от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и от организатора на лотарийната игра. От изпълнителния директор на фирмата е предоставена информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца - в подкрепа на което са предоставени седем броя копия на договори на заснетите лица. Договори с артисти, изпълнители, видно от които всички те са пълнолетни", заяви Симеонов.

И добави, че в момента проверката продължава. По казуса работели още СЕМ и Комисията по хазарта. В кулоарите разясни още какви законови промени би искал да предложи, като поясни, че засега това е на ниво идея:

"Ще ограничаваме, разбира се. Мен ако питате трябва да се забрани въобще такава реклама"

Коментари

 's picture

russian_boy

Проблемът не е в рекламите,

а в неграмотността на потребителите. Имаше клипче, в което две каки обясняват „ние имаме хоби да трием билетчета“. Изкарват пристрастяването към хазарта хоби...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.