Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП започна да събира подписи за разваляне на сделката за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ. Соцдепутатите са пратени в избирателните си райони със задача да стартират кампанията по места, в инициативата са включени и членовете на Националния съвет на партията. Позицията на БСП е за разваляне на сделката с избрания от чешката държавна компания купувач - "Инерком", и 100% изкупуване на активите на приватизираното през 2004 г. електроразпределително предприятие.

Иниацитивата беше обявена от лидера на БСП Корнелия Нинова. Освен това социалистите внесоха в прокуратурата три сигнала за сделката - откъде идват средствата на "Инерком България",  за да купи най-голямото електроразпределително предприятие с 3 милиона клиенти, и дали продажбата на държавния дял от 33% през 2012 г. е изрядна. 

До момента има информация, че 700 души от Казанлък са се подписали срещу сделката, както и над 400 русенци, валят съобщения за подписи от Скравена, Свиленград и др.  От БСП смятат, че държавата може да бъде добър стопанин, лошото е, когато се обвързва с мафията. Затова призоваха да се спре "паралелната държава".

В Скравена депутът от ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев заяви:

"Политически ни опоненти се опитват да внушат, че това е една частна сделка между два частни субекта. Ние не искаме Гинка да благоволи да отстъпи от нейния дял и да влезе държавата, неясно между какви субекти влиза - някакви офшорки и Гинка".

Колегата му Стоян Мирчев припомни социологическо проучване на "Тренд", съгласно което 82% от българите са срещу сделката. Той заяви, че в Унгария електроразпределителните дружества са били национализирани.

"От самото начало на скандала премиерът Бойко Борисов от сутрин до вечер ръси лъжи. Това означава, че той е пряко обвързан с тази сделка и се чуди как да прикрие следите", каза Мирчев.

Последните новини около сделката са, че преговорите относно възможността държавата да придобие някакъв дял в собствеността на "ЧЕЗ-България" продължават в близките седмици.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Чист безпросветен болшевизъм.

Чист безпросветен болшевизъм. Но не е само в БСП, а на практика във всички участници по темата.
 's picture

смехурко

Да се подписват!

После да не се чудят кой и за какво използва данните им! Те и други лековерни хора, мятат пари от балконите си.
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

Ужас без край!

ДСБ(СДС) заедно с БСП, както в приватизацията, така и в политиката, така и в медиите, така и в манипулациите на народа. Ужас без край
sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

1. От село Скравена е

1. От село Скравена е Стоян Михайлов, секретар на ЦК на БКП, а брадаткото-депутат Стоян Мирчев е негов роден ВНУК; 2. В село Скравена беше разположен ЖЕНСКИЯТ ЛАГЕР, в който жените бяха изпотрепвани като в Белене и Ловеч; 3. МЛЪК, ИЗРОДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ! РЪЦЕТЕ ВИ ДА ИЗСЪХНАТ, А КОЖАТА ВИ ДА СЕ СКАПЕ!

Егати баламурниците са тези дето се подписват!

И какво ще направят от БСП после с подписката? Ще си я чукат у главите!? Каква стойност има една такава подписка, когато става дума за сделка с частна собственост? Все едно БСП да направят подписка аз да не мога да си продам старата таратайка! Смешници!

правя подписка

Да забраним на Иван и Иванка да си купуват хляб! Дерзай народе.... колко баламурници се подписват от неграмотност!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.