Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП внесе три молби в прокуратурата за покупко-продажбата на ЧЕЗ и вече започна подписка за спиране на сделката. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на партията Крум Зарков. Малко преди това той и негови колеги внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

"Внасяме три молби към главния прокурор на републиката. На първо място настояваме да се извърши проверка на произхода на средствата, с които "Инерком България" кандидатства за закупуването на ЧЕЗ. След това, събрали сме цялата документация за начина, по който е приватизиран ЧЕЗ на два етапа – през 2004 г. и през 2012 г. По отношение на продажбата през 2012 г. на 33 % от правителството на Борисов, ние питаме прокуратурата дали всичко това е било направено законосъобразно, тъй като считаме, че има нарушени стратегически документи на страната при осъществяването на тази продажба", обясни Зарков.

От БСП питат държавното обвинение и какво се е случило с образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител - длъжностно лице, срещи което е имало обвинения, че не е положило достатъчно грижи за управлението на ЧЕЗ и стопанисването на имуществото.

Социалистите ще участват в националния протест срещу сделката с ЧЕЗ, който е утре от 11.00 пред МС.

БСП организира сваляне на правителството. Така депутатът от ГЕРБ Валентин Николов коментира съпричастността на социалистите към протестите. Николов цитира Бойко Борисов, който още миналата седмица заяви, че някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г. по друг сценарий, но със същите изпълнители. Тогава Борисов подаде остаква заради протести, свързани с високи сметки за ток. Впоследствие се оказа, че хората са получили по две сметки наведнъж.

"Това е един начин да се свали правителството и той е незаконен, защото те не могат законно да го направят", коментира Николов.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Ай стига с този тиквенски

Ай стига с този тиквенски стил в заглавията ! "даде не прокурор", "имал кръвно" и други селски бисери Не съм чел надолу след заглавието.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... "писма за комфорт"

... "писма за комфорт"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.