"Аз познавам Емил Кошлуков има-няма 30 години. Няма нужда някой да ме подсеща за Емил Кошлуков. Както помните той беше кандидат за поста, който слава Богу аз спечелих. Той е човек с безспорни качества".

Това заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров пред Дарик радио. Така той отговри на въпрос дали сам е решил да назначи Кошлуков за програмен директор на БНТ 1.

"Не само е практика, има и формална логика, има и ползи. Аз се обадих на Емил има - няма 15 минути след избора. У нас отдавна сме свикнали на нивото в държавата: говори се, че се носи слух. Теории винаги ще има, внушения винаги ще има", каза още Каменаров.

И допълни:

"Предаването "Денят започва с култура" е точно там, където трябва да бъде. То е ценно, много приятно предаване. Единственото нещо, което съм говорил с колегите и те са съгласни, е че искам да намерят начин да го направят раздвижено, лъскаво, динамично".

 След назначаването на Кошлуков за програмен директор, екипът на сутрешното седмично предаване го обвиниха в оказване на натиск.

Каменаров има идея БНТ 2 да стане "културно-образователен канал".

"БНТ HD трябва стане спортен канал. БНТ Свят е канал за нашите сънародници извън границите. Малко по-добре програминиран, но ще остане горе-долу това, което е. Философията на този канал да поддържа национален дух и информираност", каза Каменаров.

Той допълни, че се отказал от идеята да премесеи "Панорама" в събота или неделя.

"Панорама е страхотно предаване и една от табелите на телевизията и наистина е такова, толкова много години. Моята идея беше, че когато един човек цяла седмица е бил на тръстиката и на бачкане и е смазан от работа, не съм убеден, че в петък вечер му се гледа "Панорама". То не е масово предаване, но не е и елитарен формат", обясни Каменаров.