Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя докрай".

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира сделката за продажбата на бизнеса за ЧЕЗ. Той припомни, че по подобен начин бе свалено първото му правителство.

Борисов каза, че е получил информация от чешкия премиер Андрей Бабиш за сделката. Тази информация е заведена в секретното деловодство на парламента.

"Някой иска да повтори февруарските събития, по друг сценарий със същите изпълнители. Пак ЧЕЗ. Пак ток, пак популистки изказвания. В един момент се получава, че едва ли не аз или правителството участваме в някаква задкулисна тъмна сделка. Никакво влияние и отношение нямаме по тази тема", заяви Борисов.

[[nid:64778]]

И допълни:

"Сега се насажда усещането, и то много планирано, че някаква Гинка от Пазарджик, стоейки някой от нас зад нея, прави сделка. Това не е истина, цели други последствия." 

Борисов каза още, че "вижда руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които са имали проблеми. Той каза още, че въпросните банки са изпратили "писма за намерения, хвърчащи листа, не означават абсолютно нищо". Той каза още, че се обмисля промяна в закона, според която подобни фирми да не могат да правят такива сделки.

"Въпросната г-жа ще има по-малко от 10%", каза Борисов.

Премиерът каза, че противниците му са използвали времето, в което е бил в чужбина. Той призна, че вероятно властта е подценила ситуацията.

"Да приемем, че нашата опозиция е алармирала, ние сме подценили. Няма да им дам да ни петнят репутацията с подобни игрички. Тези хора са ме сваляли един път от власт, сега  искат същото да направят", каза Борисов.

 

 

Ключови думи

Коментари

bot bxl31wbofb's picture
bot bxl31wbofb
гост

Бат Бойко, голям човек да

Бат Бойко, голям човек да нищи малки неща от високо всеки може. Всеки вика, бат Бойко ще ми реши проблема. То хубаво за егото, ама за държавността ич не убау. Улесни си живота, дай възможност на малкия човек да нищи големите неща от ниско. Защити малкия човек да го не стрелят като разнищи голямата далавера. Ама за целта трябва и правилните хора в правилните институции, прозрачност, доверие. Българските институции нито са прозрачни, нито доверие има в тях. Като си на всяко гърне мюродия и на тоз 20 милиона, на другия 100 милиона обезмисляш работата на институциите и създаваш кадровици търтеи дето бълват хартия и мачкат малкия човек. Айде сполай ти със здраве, казват добри намерения си имал ама то само с добри намерения не става. Освен филии с мас трябва и четмо.

ТИМ

е на мушката. Групата около Първа Източна Международна Банка. Не ПИБ, а ПИМБ - банката на Мултигруп. Около ПИМБ се завърта и БСП и Химимпорт през приватизатора и Бело Белов по времето на Виденов. И Белов е от Топенерджи
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Той каза още, че се обмисля

"Той каза още, че се обмисля промяна в закона, според която подобни фирми да не могат да правят такива сделки." Ха добрутро !
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД д-р Филипов 2012-та год.

В нощта след изборите през 2009 г. Бойко беше казал на една колежка по повод Пеевски и неговата майка: „Е сега на тия ще им е… майката…” И това май е последният път, когато е бил искрен. Наистина го отнесе само майката - беше заточена за известно време в… Брюксел. Други щети нямаше. Точно обратно. Медийната империя на Пеевски се удвои, бизнесът на КТБ се разрасна като никога. През 2009 г. „Капитал” писа: „Само си представете: ако шест вестника, две телевизии и два сайта едновременно започнат да твърдят, че земята е плоска, ще се объркате, нали?” Да, де, ама вестниците отдавна не са шест. И ние съвсем не се шегуваме, когато наричаме Пеевски медиен империалист. Към печатната му империя освен началните „Монитор”, „Телеграф”, „Експрес”, „Борба”, „Уикенд” и „Мередиан мач” се присъединиха „Стандарт”, „Новинар”, „Шоу”, „Марица”-Пловдив, „Марица”-Пазарджик, „Струма”, русенската пресгрупа „Утро” (с вестници в Русе, Лом, Силистра и Плевен). От миналата година короната на императора си има и бисер – вестниците на бившата ВАЦ – „Труд”, „24 часа”, „168 часа”, „Жълт труд” и един билюк списания… „Бивол” писа, че Любо Пъпката е бил поставен пред избор лично от премиера Борисов да продаде "Труд" и "24 часа" на Цветан Василев и Делян Пеевски или да бъде арестуван. Екзистенциален избор: от едната страна затвора или безкрайно влачене из следствието, от другата страна предложение, на което трудно се отказва…" Ако "разнищването шай по горния сценарий... То нема смисъл от него..
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Разкрачена България!

Докато държавата ни е руско-азиатска, а не европейска, доката ни управляват фалшиви проевропейци, но истински евразийци, докато всяко българско дете преди да научи собственото си име, , научава купищата лъжи за "благодетелката" баба Русия, че ни била подарила свободата и съобразно рускоимперските закони Русия има право да ни дои до смъртта на последния българин, /виж думите на Горчаков на последното заседание на Берлинския конгрес 1878 г./, докато на всяка крачка се вижда руско име на улица, булевард, площад паметник, ведомство, Патриаршеска катедрала, докато България прилича на семейство, в което любовниците на жената влизат свободно по всяко време, ще рухват банки, ще се търгува задкулисно. Без трупове, политически, а не физически, ще пишем смели статии и още по-смели коментари, но ще продължаваме да сме най-парцаливата страна в Европа. и няма да можем да изведем 5 човека на мирен протест. Българи, освободете се от сковаността на страха и заблудата и на изборите управляващата щайка Борисов-Цветанов - тримата фалш-патриоти трябва да бъде политически мъртва, ако искаме България да я има!. Крайно време е на изборите да отхвърлим руското насилничество и яхане!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Речите ти са в архаичен стил

Речите ти са в архаичен стил най-малко 50 години назад
Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

Макар, че зимно му върви на

Макар, че зимно му върви на оставка :/ Ще видим тая работа...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.