Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската централна банка съобщи днес, че изпадналата в криза латвийска банка Ей Би Ел Ви (ABLV Bank), фалира или вероятно ще фалира и заедно с клона си в Люксембург ще бъде ликвидирана според латвийското законодателство, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В понеделник латвийският финансов регулатор нареди на Ей Би Ел Ви, третата по големина на активите в страната, да спре всички разплащания по искане на ЕЦБ на фона на обвинения от САЩ, че е участвала в пране на пари и нарушаване на санкциите срещу Северна Корея.

ЕЦБ посочи в изявление днес, че е стигнала до заключение, според което латвийската банка фалира или вероятно ще фалира, тъй като няма достатъчно средства на разположение, за да устои на масово теглене на депозити.

Според ЕЦБ ръководството на европейския Единен механизъм за преструктуриране - ЕМП (Single Resolution Mechanism-SRM) е решило, че намесата му не е в обществен интерес, така че банката ще бъде ликвидирана според латвийското законодателство.

Заради силното влошаване на ликвидността Ей Би Ел Ви няма да може да погаси дълговете си и да изпълни други задължения в установения срок, отбелязва ЕЦБ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.