Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За втори път днес депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев взема на прицел бъдещия собственик на най-голямото енергоразпределително предприятие в България - активите на ЧЕЗ. Преди ден стана известно, че българската "Инерком груп" е купувачът. Отчетите й в Търговския регистър показват твърде мижава бизнес дейност.

Продажбата на най-голямото "ЧЕЗ електроразпределение България", "ЧЕЗ електро" и "ЧЕЗ трейд" - и трите с оборот от около 1.8 млрд. лева, започна преди година.

След като в сутрешния блок на Нова телевизия Добрев обърна внимание на сделката, продължи и в парламента.

"Колегата Валентин Николов (депутат от ГЕРБ, бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй" - б.р.) вчера е казал, че вероятно и ДАНС ще провери купувача. Надявам се, ако има нещо сиво - то да бъде разкрито. Същественото е дали една такава фирма има капацитет да управлява дружество като ЧЕЗ. 1.8 милиарда лева е оборотът на ЧЕЗ за миналата година, това е 2% от БВП на България“, изтъкна Делян Добрев.

Попитан дали е възможно фирмата да купува ЧЕЗ със заем, депутатът посочи: "Необяснимо е фирма с 90 млн. активи, която е на загуба, да вземе заем за 300 млн. евро.“

"Не мога да го разбера. Това би означавало, че всеки в България може да си регистрира фирма и да купи ЧЕЗ“, каза още Делян Добрев.

Предстои сделката да получи одобрението на българската Комисия за защита на конкуренцията, а и КЕВР ще я обсъди.

Коментари

хе

гърбарска неадекватност - само ченгеджийница им е в главата. А ДАНС и МВР що не разследват или поне анализират ЗАЩО ЧЕЗ напуска България. Сега търсят от Гинка едни комисионни нищо повече.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.