Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Словакия няма да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция. Това обяви премиерът на страната, социалдемократът Роберт Фицо, съобщи Ройтерс.

Подобно на България и в Словакия религиозни групи, църквата и малкият партньор в управляващата коалиция - националистите - се обявиха против международния документ. Словашката национална партия постави ултиматум - или се отхвърля Конвенцията, или се разпада коалицията. Вместо БПЦЦ Римокатолическата църква обяви, че договорът може да доведе до религиозна дискриминация в страната.

Международната агенция отбелязва и изявлението на българския премиер Бойко Борисов, който заяви, че оттегля конвенцията, докато обществото и противниците й не са готови на нов диалог за приемането й.

За разлика от Борисов, който заяви, че Конвенцията само и единствено се бори с насилието срещу жените, според Фицо има опасност тя да наруши словашката конституция и да доведе до въвеждане на еднополови бракове. Такива бяха твърденията на "Обединените патриоти".

"Не можем да приемем мерки, които биха влезли в конфликт с вярванията и чувствата на хората в някои държави", заяви пък словашкият премиер.

Управляващите все пак ще гласуват законодателни промени за по-ефективна борба с домашното насилие.

Коментари

Ха! Яжте още малко лайна !!!

Ха! Яжте още малко лайна !!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.