Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравните власти в Индия заплашиха с глоба или затвор актьора Пиърс Броснан, ако той не успее да обясни защо се появява в реклама на смес за дъвчене, в която има и тютюн, пише "Гардиън".

Преди около 18 месеца холивудската звезда се снима в реклами по телевизията и вестниците на пан масала - популярна смес, която може да съдържа тютюн, лайм, подправки и ядки.

Това, което Броснан рекламираше, не съдържаше тютюн, но в някои от продуктите на компанията има супари, това е ядка, която според Световната здравна организация е карциногенна.

Кампанията беше прекратена, след като възбуди много протести, а Броснан обяви, че "шокиран и тъжен", че неговият образ е бил използван да се рекламира продукт, който е потенциално опасен.

Здравните власти в Делхи поискаха в понеделник актьорът да обясни появата си в рекламите.

"Ако той не даде обяснение в рамките на 10 дни, го грози глоба от 5000 рупии (56 британски лири) или две години затвор", казаха оттам.

Пан масала, който съдържат тютюн, се смята, че увеличава риска от рак на устата или гърлото. Хората, които дъвчат сместта, са честа гледка в цяла Индия. 

Когато избухна скандалът преди месеци, Броснан обяви, че е смятал, че рекламира "освежител за уста или паста за избелване на зъби, като не е смятал, че продуктът съдържа тютюн, супари или друга вредна съставка".

Той обясни, че компанията "Пан Бахар"  "грубо е манипулирала рекламите", за да създаде впечатлението, че звездата подкрепя цялата продуктова линия.

"В моя личен живот съм изстрадал загубата на първата си жена и дъщеря, както и на много приятели от рак, и съм изцяло отдаден и подкрепям програмите за здравето на жените и изследователските програми, които са насочени към подобряване на здравето и премахване на страданието", каза Броснан.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.