Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП иска да се проведе референдум "за" или "против" ратификацията на Истанбулската конвенция. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова в Народното събрание.

[[nid:63261]]

Основният мотив - темата разделяла нацията и затова трябвало да се проведе допитване до народа.

В специално изявление Нинова призова да спрат всички парламентарни процедури по ратификацията на конвенцията. Днес тя влиза за разглеждане в парламентарните комисии. Нинова допълни, че още утре депутатите от БСП ще внесат в деловодството необходимия брой подписи според закона за референдумите за иницииране на допитване. По закон национален референдум могат да инициират 48 депутати. Нинова каза още, че иска спиране на ратификацията на конвенцията, защото, след като тя бъде ратифицирана, по нея не може да има допитване.

От БСП предлагат въпросът на референдума да бъде "За или против сте ратификацията на Истанбулската конвенция".

"Ние продължаваме с внасянето на закони, които изпълняват изискванията на Истанбулската конвенция, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е верният път, за да стане реалност борбата срещу това насилие. Ние сме твърдо против него", заяви Нинова.

И допълни, че само народът може да каже своето мнение по създалата се ситуация с общественото напрежение около спорните текстове на Истанбулската конвенция.

Коментари

Искам референдум за забрана

Искам референдум за забрана на БК(С)П!
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Нинова се опитва да избяга от директния сблъсък с проблема.

Един референдум ще отложи окончателното решение поне за половин година, а евентуално ще доведе до отхвърлянето на конвенцията. Така БСП хем няма да се конфронтират с ПЕС (народът реши така), хем ще изпълнят заръката на Москва да всяват непрекъснато раздори в страната и така да покачват напрежението.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Сума пари за едното нищо!

Сума пари за едното нищо! Като не знаете какво да правите слушайте Синода!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.