Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неправителствени организации се събраха на протест тази сутрин пред Народното събрание в подкрепа на т.нар. Истанбулска конвенция.

След истерична реакция срещу митичен "трети пол" от страна на националистите Конвенцията предизвика бурни дебати през последната седмица и ще бъде обсъждана от депутатите преди ратифицирането й.

Десетки жени се изправиха с плакати пред парламента и се изказаха в подкрепа на Конвенцията, която според тях ще подобри правните защити срещу жените и децата, подложени на домашно насилие. В протеста участваха представители на Националната мрежа за децата, фондация "Пулс", фондация "Анимус", Българската асоциация за джендър изследвания и други.

Демонстриращите подчертаха, че Конвенцията не предвижда нито въвеждането на трети пол, нито узаконяването на хомосексуални бракове.

"Ние се обявяваме против неразбирането, невежеството и незнанието в нашето общество. Искаме да живеем в един свят без насилие и хората, на които помагаме всекидневно, да имат права, да получат помощта, от която те наистина се нуждаят и всички ние сме длъжни да я осигурим", заяви Юлия Андонова от фондация "Пулс".

Клуб Z излъчи и кратко видео на живо от протеста, което можете да видите тук:

 

 

Важна забележка - съпружеското изнасилване в България Е криминализирано.

 

Коментари

kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Много плакати, ама няма кой

Много плакати, ама няма кой да ги държи.
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

:-)

Но поне ми стана ясно че "белите хетеро мъже" са злото.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.