Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"През последните десет години ситуацията на медийния пазар в България системно се влошава. От една страна, бизнес моделът на медиите е изложен на натиск от вътрешни и външни за пазара фактори, които го правят все по-неатрактивен. От друга страна, но и вследствие на горното, качеството на медийния продукт непрекъснато се влошава. Това може да се измери през неспазването на общовалидните международни журналистически правила и стандарти, лесното възприемане и разпространение на фалшивите новини, все по-ограничената свобода на словото."

Това е основният извод за състоянието на медийния пазар у нас, резюмиран в "Бяла книга за свободата на медиите в България".

Изданието е проект на Съюза на издателите, реализиран от журналисти и редактори от членуващите в съюза издания. 

На представянето участват Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев.

"Като се замисля, единственото общо между нас тримата е едно - желанието да финансираме свободни медии, които да информират обществото по честен и справедлив начин", така издателят на "Сега" Сашо Дончев обясни присъствието им днес.

"Добре информираните хора, образованото общество - това са предпоставките за икономически растеж", каза Огнян Донев, издател на списание "Клуб Z"  и сайта "Клуб Z".

Гледайте НА ЖИВО:

 

 

Коментари

Наистина, Сашо Дончев има

Наистина, Сашо Дончев има нужда да се бори за свобода. Например за свобода на газоснабдяването в България. Да речем, че Иво Прокопиев е постигнал свободата на каолинодобива...
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Мисля, че е огромна грешка

Мисля, че е огромна грешка Оги Доги да влиза в кръга на Дончев и Прокопиев. Макар и да изповядват общи либерастки ценности, Клуб3 е несравнимо по-обективна медия. Ония откровено са си ФейкНюз.
Mark Watson's picture
Mark Watson
watmark

некои съображения

Сашо Дончев е руски човек, Донев държи рускиня с огромна заплата и власт. А Прокопиев е ологарх човек на руския агент Костов. И тези се опълчват срещу руския агент Доган и дебелата му свиня?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.