Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южнокорейците от LG представиха днес първия голям сгъваем дисплей на телевизор на годишното технологично шоу CES 2018, съобщи Би Би Си.

Той е с резолюция 4K, OLED технология, с диагонал 65 инча. Дотук нищо впечатляващо, особено в сравнение с последния рекорд на LG.

Специалното обаче е, че когато не е включен, изглежда ето така:

Или просто една продълговата кутия в хола ви. При включване обаче се развива плавно до пълния си размер.

Или пък наполовина - ако искате да слушате музика или просто да проверите какво ще е времето.

За момента новият телевизор е прототип, но показва една от многото възможности на технологията за гъвкави дисплеи. За нея слушаме повече от десетилетие, но едва през последните години се появяват обещаващи проекти, които демонстрират възможностите й.

Ето и кратко видео, което демонстрира пълните възможности на новия дисплей:

 

 

Коментари

 's picture

Бобо

Южна Корея

А на север ядат корени .....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.