Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южнокорейския технологичен гигант LG откри новата 2018 година с подобряване на собствения си рекорд. Компанията представи 88-инчов OLED дисплей с 8K резолюция.

Или преведено на нормален език - това е екран с диагонал 2,23 метра и 7680×4320 пиксела.

Досега най-големият екран с органични светодиоди беше 77 инча и с 4К резолюция. Той също бе дело на LG Display и вече се продава в телевизори на LG, Sony и Panasonic.

Разбира се, ще мине време, преди подобен екран да бъде достатъчно евтин за масово производство. Но както показва напредъка в последните години, не е невъзможно до 2025 г 8K резолюцията да е новият стандарт. Едно е сигурно - OLED технологията, която e по-икономична и осигурява висок контраст и истинско черно, ще навлиза все повече във всички видове екрани.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.