Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Осем от министрите на днешното заседание на Министерския съвет са гласували "против" Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съобщи пред медиите вицепремиерът Валери Симеонов след края на заседанието.

Именно "Обединените патриоти" обявиха опасения, че т. нар. Истанбулска конвенция може да въведе "трети пол" и хомосексуални бракове в българското законодателство въпреки факта, че нито един член от документа не засяга тези въпроси.

"Не става въпрос за някакво политическо противопоставяне. Става въпрос за позиция, която са взели. Всеки взема позиция с оглед на своята компетентност и своето убеждение. Не само "Обединени патриоти", 8 души от министрите гласуваха против. Мисля, че това е нормален начин за вземане на решение. Мнозинството взема решение, така е и в Народното събрание. Дали ни харесва, или не ни харесва – това е“, заяви вицепремиерът.

И добави, че неговата формация си имала "основания и притеснения", но след обсъждането днес "не би трябвало да има опасност" да се въведе "трети пол" в закона. Не става ясно дали това е признание от страна на лидера на НФСБ, че в Конвенцията няма такива точки.

"Имаше достатъчно привърженици на нормалните сексуални отношения", отбеляза още Симеонов.

Всякакви сексуални отношения между пълнолетни са напълно легални според българските закони и Конституция. 

Вицепремиерката Екатерина Захариева разясни детайли около Конвенцията, като подчерта, че тя не въвежда нещо ново, но "извежда задълженията на държавата и на цялото общество в по-високо ниво, тоест по-високо ниво на образование и на защита“.

Според нея документът е добър и ще защитава жените от всякакъв вид насилие. Тя отбеляза:

"Това, което се разбрахме с колегите от Патриотичния фронт, е, ако трябва Истанбулската конвенция да се придружи с обяснителна декларация, която ясно да казва, че тя не води в промяна на Конституцията. Имаше дискусия. Мисля, че имаше недоразумение с част от текстовете, надяваме се в дебата да бяха изчистени."

Коментари

 's picture

Kovatz

Извод

Явно патреотете не са много уверени в сексуалната си ориентация, за това скачат като ужилени, когато се засегне тази тема...

Не обиждай на сексоална и

Не обиждай на сексоална и професионална орентация ако обичаш!

Внимание Внимание

, Смяната на пола е напълно законна в България - Борката си присади краставица. Само че не знае как се изключва от функция и сега мисли да си смени с някой друг пол

Горко на света от съблазните,

Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.