Трима души са с ампутация на пръсти след използване на пиратки. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на брифинг в болницата, цитиран от „Фокус“. В новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичният кабинет.

„Доста случаи с пиратки. Трима пациенти са с ампутации на пръсти вследствие използване на пиратки“, добави проф. Балтов.

Болничният шеф поясни, че има и случаи на счупвания в областта на пръстите. Проф. Асен Балтов допълни, че сред пострадалите от използване на пиротехнически средства няма деца.

Двама пациенти са приети в болницата заради употреба на алкохол и марихуана, а трима младежи след консумация на уиски на екс. Асен Балтов обаче отчете, че в токсикологията е имало по-малко пациенти в сравнение с минали години.

„Имаме двама пациенти, които са приети след употреба на алкохол и марихуана. Трима пациенти са употребили алкохол в по-големи количества. Те са сравнително млади между 15-25-годишна възраст“, коментира той, като уточни, че младежите са пили алкохола на екс.

"Имало е доста алкохолно повлияни пациенти, които са получили множество рани в областта на лицето и главата. Били са обработени. Повечето са освободени след това“, коментира проф. Балтов.

60-годишен мъж е починал, след като е бил прегазен от влак край софийския кв. Курило, гр. Нови Искър, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Инцидентът е станал в ранните часове на 1 януари.

През изминалото денонощие други двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия. Екипите на Бърза помощ са се отзовали на четири случая на инсулт, един инфаркт и три прединфарктни състояния.