Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Продължилата близо 3 години сага с националните отбори по вдигане на тежести за мъже и жени с положителните 11 допинг проби за забранения анаболен стероид станозолол приключи.

Арбитражният спортен съд в Лозана (КАС) постанови Българската федерация по вдигане на тежести да заплати половината от наложената от международната федерация глоба - 125 000 долара, вместо 250 000. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Всичко започна през март 2015 г. След това Международната федерация два пъти налагаше глоби в размер на $500 000, а КАС ги отменяше. Третата санкция бе за $250 000. По-рано тази година руската агенция ТАСС обяви, че нашите щангисти са спрени от участие на световното в САЩ, но това се оказа невярно. Нашите участваха, друг е въпросът, че не спечелиха нищо.

Вижте какво гласи съобщение на БФ по щанги:

"След три дела и близо 3-годишна съдебна сага Международният спортен арбитраж (КАС) постанови глобата на Българска федерация по вдигане на тежести (БФВТ) да бъде намалена наполовина. Решението е „соломоновско“, като КАС не е приел исканата от Международната федерация (IWF) максимална сума и е уважил само  частично аргументите на БФВТ, че в случая щангистите са станали жертва на чужда небрежност.

Както е известно, през март 2015 г. по време на внезапен допинг тест бе открито наличието на анаболния стероид „станозолол“ в пробите на 11 български състезатели от националните отбори. По-късно три независими проверки в авторитетни лаборатории сред които тези в Хамбург и в Кьолн доказаха, че причината е замърсена партида на хранителната добавка „Трайбест“. Базирано на това Българската агенция за безопасност на храните унищожи вече блокираните количества от препарата, заличи го от списъка и състави Акт за административно нарушение на производителя, сезирана бе и Прокуратурата.

През последните 3 години Международният спортен арбитраж в Лозана два пъти се произнесе в полза на БФВТ и отменяше напълно глобите, след което IWF моментално налагаше наново същото наказание за същия случай. Сега решението е окончателно и не подлежи на обжалване и от двете страни."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.