Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС ще следи кога мнозинството ще вкара в пленарната зала за гласуване законопроекта за предотвратяване на "вторичното разграбване на КТБ", внесен от Йордан Цонев и Делян Пеевски. "Ако този закон бъде приет, ще разобличим всички, които са участвали в разграбването на КТБ. С факти. За това как политици и партии пречат да се спре разграбването", заяви самият Цонев пред бТВ тази сутрин. 

По думите му мегаделото за фалита на банката започна с фалстарт, защото “беглецът го няма” (основният подсъдим Цветан Василев бе наречен така - б.р.). На въпрос защо друг човек го няма в това дело - депутата Пеевски, Цонев заяви, че "платени говорят глупости по темата".

И попита:

"Като какъв трябва да присъства Делян Пеевски – като член на ръководството на КТБ, като член на управата на БНБ ли, като човек, който е взел и не е върнал кредити, каквито данни няма?  Защо да е там – като приятел на управителя? И аз имам приятели банкери. И какво от това?"

Йордан Цонев обясни още, че не разбира защо въпроси за това защо турски служби са сложили името на "Булгартабак" в доклад за контрабанда се задават на депутатите от ДПС. "Ако намеквате за г-н Пеевски, той никога не е управлявал "Булгартабак", никога не е имал мажоритарен пакет", заяви Цонев и нарече това обвързване "злоумишлена атака". 

По думите на Йордан Цонев общ вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3", внесен от БСП и ДПС, ще има през януари, но двете партии имат различия по темата и мотивите.

"БСП имат решение на конгреса темата да е корупция. Ние обаче няма нужда да следваме решенията на конгресите на БСП и имаме различия. Според нас за корупция не може да се говори "по принцип", а в контретика - с имена и данни, това е престъпление по Наказателния кодекс", обясни депутатът. 

Според Цонев трябва да се иска вот в конкретен сектор от политиката. От ДПС говорели за "демонтаж" на управлението, защото националистите били монтирани в него изкуствено. Депутатът прогнозира, че ГЕРБ ще плащат цената за това решение "и със скандали с Валери Симеонов, и пред Европа".

Попитан дали искането на вот на недоверие посред председателството на България на Съвета на ЕС е "саботаж", както твърди властта, Цонев отвърна с пример:

"Много ми е интересна тази мантра с европредседателството - да не се изложим. Малта председателстваше през 2016 г. Излязоха "Досиетата Панама”, премиерът им подаде оставка, имаше нови избори. И какво стана? Да не би да се изложи Малта? Ако има действаща демокрация у нас, то тя трябва да има силна опозиция, която може и да сваля правителства."

Йордан Цонев призна, че 2017-а е била една от най-тежките години на ДПС, "защото след изгонването на Лютви Местан трябваше да се справяме с натиска на чужда държава и мисля, че се справихме - трудна година, но и шанс да докажем, че клеветите не са верни и ние сме националноотговорна партия."

От ДПС са категорични, че основният проблем в здравеопазването е сбърканата система с една монополна здравна каса - нещо, което не съществува никъде. Той припомни, че още през 2009 г. движението е разработило цял нов модел за демонополизация на здравния сектор, той е бил облечен в законопроект, но БСП са отказали да правят реформата с аргумента, че идват избори.

Коментари

Спорец Данчо Ментата Пеевски

Спорец Данчо Ментата Пеевски е като котката на Шрьодингер. Хем успешен бизнесмен, хем няма никакъв бизнес.
Niko Bellic's picture
Niko Bellic
Niko Bellic

Мента

Мента, менти... менти мента, менти. Не му е случаен прякора да знаете :D

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.