Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ще има ли днес организиран протест на работниците от "Булгартабак"?

Ето какво написа снощи известната журналистка и преводачка, директор на "Фотофабрика" Еми Барух в профила си във фейсбук:

Това ще се случи утре:

Шоуто на Делян Пеевски

След констатациите на турската служба за противодействие на организираната престъпност и контрабандата (KOM), че цигари на "Булгартабак" съставляват близо половината от нелегалния пазар на цигари в Турция, синът майчин решил да действа. Ето какво ми разказа една моя сестра:

“Всички сме инструктирани да се явим рано сутринта пред фабриката, където под строй ще ни качат на автобуси и ще ни закарат в София на “протест” под надслов “Искаме работа, не правим контрабанда!”. (А всички знаем истината!) На всеки десет души има отговорник, който разполага с телефонните ни номера и следи за присъствието. Служителите на "Техномаркет" също ще бъдат заставени да “протестират”. Инструктирани сме да не даваме интервюта пред медиите и да не се занимаваме с “провокатори”. Ще получим кречетала, още няколко заплахи и порция страх...”

Колеги, как ви се струва това?

В доклада на турските служби за "Булгартабак", по който прокуратурата отказа да се самосезира, а от МВР чакат превод, пише:

Подготвеният доклад за продукти на българската компания „Булгартабак“, които се явяват обект на контрабанда в нашата страна, е изпратен на генералния секретар на Интерпол.

Преди две години обаче същата Дирекция отчете, че „около 50% от контрабандните цигари в Турция са марки на „Булгартабак“. Тази информация бе широко цитирана в турските медии. Контрабандният дял на българските цигари тогава се оценяваше на половин милиард евро годишно. Притеснението на Турция е, че финансирането на обявената за терористична Кюрдска работническа партия (ПКК) зависи от пазара на нелегални цигари, които влизат от южната граница на страната.

Днес от "Булгартабак" разпространиха през рекламна агенция платено съобщение до медиите, адресирано до президента, парламента, Европейската комисия и други, в което твърдят, че компанията е подложена на "безпрецедентна по своя характер негативна медийна кампания, основаваща се изцяло на инсинуации". И назовават кой стои зад кампанията:

"Организатори и изпълнители на тази кампания са медиите, свързани с бизнесмена Иво Прокопиев и кръга „Капитал“, неправителствени организации, получаващи финансиране от чуждестранни фондации, както и поставени в зависимост от тях български политици и политически партии. Особено активна тези дни е политическа партия „Движение Да България“ начело с нейния лидер Христо Иванов."

От компанията възмутено отбелязват, че:

"Кръгът „Капитал“ и „Движение Да България“, целят, без оглед на последиците, които могат да имат техните действия, да унищожат „Булгартабак“, като истината за тях не е от значение, законите в България също, а съдбите на хиляди работници в дружеството и на заетите в тютюневия сектор в страната на практика се оказват заложени на карта заради лични и политически интереси на лицата Иво Прокопиев и Христо Иванов."

От "Булгартабак" посочват също, че "между собствениците няма присъствие на български депутати или политици".

След като управляващите заявиха намерението си да извършат "ревизия на българската приватизация", извънпарламентарната опозиция призовава да бъде ревизирана и приватизацията на "Булгартабак".

Коментари

 's picture

Pen40

Българската Коледа

Не хранете повече Прасето, защото Коледа е близо.
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Прасето не е едно. Три са.

Прасето не е едно. Три са. И са в комбина. Въпросът е кое от трите – Цацаров, Борисов или Пеевски първи ще се издъни неспасяемо и ще повлече и останалите със себе си. Скоро ще разберем.

Антипеефският "жорнализъм"

който, като изключим Биволъ, "работи" единствено с фантазии, слухове и клевети, е най-голямата причина позициите на Пееф да не отслабват. Докато единствените безспорни факти, които се цитират като аргументи срещу Пееф са това, че е "дебел" и син на майка си, ще правите впечаление само на хора с вашата степен на умствено развитие - т.е. втора и трета група в детската градина.
 's picture

tdrgrgv

Ако искате да не храните

Ако искате да не храните прасето,не пазарувайте от лафка,не пушете цигари от булгартабак(абе не пушете въобще),не купувайте билети от националната лотария,щото и от там се храни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.