Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Приемането на наказатени закони и правила с обратна сила е "атентат срещу правото" - това е забранено още от римско време. Така лидерът на "Да, България" Христо Иванов коментира и идеите на властта за отпадане на давността за престъпления с приватизацията, и законопроектът за банковата несъстоятелност на Делян Пеевски и Йордан Цонев, подкрепен от ГЕРБ.

По думите на Иванов целта с повдигането на темата с приватизацията и предложението за промяна в конституцията е "рекет" от страна на държавата.

"Държавата е ангажирана в поредица от откровено рекетьорски действия в това управление - вижте какво се случваше в оръжейния сектор, например. Наблюдаваме ГЕРБ и ДПС заедно да подкрепят закона на Йордан Цонев и Делян Пеевски за банковия сектор, който - пак със задна дата, ще позволи дозаграбване на КТБ - защото този закон е точно обратното на това, което се заявява", каза още председателят на "Да, България".

По думите на Христо Иванов вече има бизнесмени, които не броят дали в парламента гласовете ще стигнат за промяна в конституцията и отмяна на давността за престъпления в процеса на приватизация, а "вече събират парите за подкупа", защото знаят, че не бива да чакат прокуратурата да ги обяви в списъка с разследваните. 

"Актуализираха пропагандното клишето за основния грях на прехода - приватизацията по времето на Иван Костов. Аз съм последният човек, който ще каже, че приватизацията по времето на Иван Костов е една чиста и невинна афера, но това, което трябва да се каже е, че ако приватизацията се беше случила 1991-1992 година, както в останалите постсоциалистически страни, резултатът чисто икономически щеше да е съвсем различен. Големият въпрос е защо това не се случи тогава, а тези предприятия останаха в ръцете на държавата, за да бъдат източвани. И отговорът е ДПС - тогава те управляваха като мандатоносител на правителството на Любен Беров, което спря приватизацията."

Иванов припомни, че той и партията му отдавна са предложили вариант за ревизия на прехода и тя е да се отворят досиетата на МВР от 90-те години. По думите му и с актуалната реакция със сигналите за разследване на твърденията за международна контрабанда на цигари от "Булгаргабак" се дава възможност на институциите - там давността не е изтекла, да се покаже, че могат да се проверяват приватизационни сделки.

 
"Да, България" внесоха в Народното събрание, до прокуратурата, до ОЛАФ сигнал по доклада на турската служба за борба с контрабандата, в който за поредна година "Булгартабак" се споменава като източник на контрабандни цигари на територията на Турция. От формацията настояват за разследване от прокуратурата и структурите на МВР, от парламента искат анкетна комисия по случая, а сигналът е с копие до ОЛАФ в случай, че родните институции не реагират. 
 

„Вътрешното министерство не вижда, очевидно – с години , и то абсолютно целенасочено. Проблемът е не, че не вижда една дума в доклада. А че не вижда един контрабанден канал, за който се говори от страшно много време, една схема корупционна, която започва най-малко с приватизацията на „Булгартабак“, минава през неотговорените въпроси за собствеността на дружеството. Тази слепота се отнася и до прокуратурата, до парламента", заяви Иванов по повод първоначалното отричане на МВР, че в доклада от Турция "Булгартабак" е спомената и отказа на главния прокурор да се самосезира по данните в официалния документ.

Коментари

Бойкиклиев защо ли лъже?

"И отговорът е ДПС - тогава (1991-1992 година, както в останалите постсоциалистически страни) те управляваха като мандатоносител на правителството на Любен Беров, което спря приватизацията." Да ма извинява умният и красив, но 91-92 управляваха два кабинета: "независимия" на Митето Попов с министър на финансийте др. Иван Костов, от екипа на казионния профсъюзен вожчь Кръстю Петков, а след него - този на коалицията СДС/ДПС с началник Фил Кенеди.

Интересно е обаче

какво ще кажат костококчетата под недвусмисленото признание на Ицето, че костовата приватизация имаше престъпно-обриджийски характер: "аз съм последният човек, който ще каже, че приватизацията по времето на Иван Костов е една чиста и невинна афера" е звучен шамар по суратя на радановците, петьовците и бобовците :)

:) :) :)

Гонзо, що ги делиш бре? Бойкикиев е креатура на Рицар Попова. Радан - на Христо Григоров - агент Еленов. Сите са на повод към библиотеката. Иван Костов и Рицар Попова, Цветлин Йовчев, агент Еленов, „Куковицата“ и … амнистията на Станишев: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ivan-kostov-otlichnikyt-v-doklada-na-ek-e-margarita-popova-563606 https://www.blitz.bg/politika/ivan-kostov-ostavkata-na-tsvetlin-yovchev-razklashcha-prezidenta_news192903.html https://www.vesti.bg/novini/v-interviu-za-bi-ti-vi-shefyt-na-bchk-blagodari-na-ivan-kostov-kojto-bil-edinstveniiat-politik-zashtitil-go-ot-obvineniiata-848229 https://news.bg/politics/kostov-s-dve-usloviya-za-da-podkrepi-plevneliev.html http://www.segabg.com/article.php?issueid=4235&sectionid=5&id=0000901 Тъй де, да не се чудите за ОФ-то на Станишев!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.