„От погледа на изминалото време Костов може да бъде оценен като успешен премиер, но приватизацията е един незавършен разказ – защо да не зададем нови въпроси?"

Така финансовият министър Владислав Горанов реагира в студиото на бТВ на въпрос за критиките на Иван Костов, че с инициативата на ГЕРБ за ревизия на приватизацията се посяга на фундамента на пазарната ни икономика. По думите на Костов приватизацията у нас е успешна и това е доказуемо с числа. 

„Ако Иван Костов има притеснения за приватизациите, да си ги сподели. Тази тема е чувствителна, защото се остава с впечатлението, че се атакува приватизацията. Насочено е срещу бандитската приватизация”, добави по темата Горанов.
По думите му, ако Костов е доволен от свършеното, няма причина да се притеснява.

Финансовият министър коментира и приетата от конгреса на ГЕРБ декларация, че никога няма да влязат в коалиция с БСП:

В политиката не трябва да се използват заклинания, но от БСП използват благородството ни за вътрешнополитическа злоупотреба. Те си направиха един много добър дебат дали искат да правят коалиция с нас – никой не ги е канил. Не сме се опитвали да заглушаваме или подкупваме БСП с едно или друго предложение."

По думите му през следващите години нужда от общи действия с БСП няма и „номинално управляващата коалиция е стабилна, реално – също”. Горанов цитира думите на Волен Сидеров от предния ден: „Ако сами не се свалим, няма структурни предпоставки сегашното правителство да бъде свалено.”

„Няма универсална формула за лечение на болното здравеопазване. Оставили сме Кирил Ананиев да предложи стъпки, които трябва да бъдат направени и извършени”, каза още финансовият министър по темата с финансирането на здравеопазването. И изчисли, че не било редно в София броят на болниците да е колкото в цяла Холандия.

Владислав Горанов е и поредният министър от ГЕРБ, който обяви, че ако се появи инвеститор - то АЕЦ "Белене" ще се строи. По думите му обаче "държавата не трябва да отделя пари от бюджета, за да финансира този проект”.