Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият премиер Силвио Берлускони се готви за изборна битка на парламентарния вот в Италия догодина, съобщи The Local.

Той обяви нова коалиция "Напред, Италия" - отново с крайнодясната "Северна лига", с които остана малцинство в сегашния парламент, но и заедно с консервативните "Братя на Италия", които се формираха от отлюспени членове на неговата стара партия.

Председателите на трите партии - Берлускони, Матео Саливини и Джорджия Мелони - са се срещнали в четвъртък през нощта в Сицилия. Там те са обсъждали нов десноцентристки съюз, кръстен "Пактът Аранчино". "Аранчино" е местен деликатес - панирани оризови топки, традиционно пълнени с рагу и моцарела.

"Положихме основите на пътя към изборната победа", заяви Берлускони след срещата.

Все още не са ясни плановете на "Пакта Аранчино" - не са били обсъждани кандидат-депутати или кой ще стане премиер.

"Искаме да изградим сериозна, твърда програма, а това не се прави на вечеря в 11 вечерта", заяви Джорджия Мелони.

Изборите в Италия ще са на 20-ти май 2018 г. Според социолозите нито една партия няма да получи мнозинство. По тази причина и левите, и десните в страната започват да търсят съюзници сред по-малките и регионални партии, които да наклонят везните в тяхна полза.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.