Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мамма миа! Меракът наистина умира последен.

На 81 години, след сърдечна операция, присъда за данъчна измама, сексскандал и забрана да се кандидатира за изборни длъжности бившият италиански премиер Силвио Берлускони пак е тук и иска властта - за пети мандат.

Италия трябва да свика предсрочни избори до март догодина и сондажите дават на "Форца, Италия", партията на Берлускони и на традиционните й съюзници - Северната лига и "Братята на Италия" - 35 на сто от гласовете, отбелязва Ройтерс.

"Предричаме голяма победа на дясноцентристите", заяви Ил Кавалиере на митинг на привърженици в неделя.

Бившият премиер, финансов и медиен магнат, обещава да реже данъци и да не вади страната си от еврото. Неговата кампания е умерено проевропейска - той смята, че е нужна "повече Европа" в отбраната, външната, индустриалната и данъчната политика.

Берлускони, който падна от власт през 2011 г. и през 2013 г. беше осъден да не заема публични длъжности заради данъчна измама, оспорва присъдата в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Той се надява жалбата му да е успешна, но дори да не е, обещава да участва в изборната кампания на партията си, макар и не като кандидат.

Берлускони каза, че управляващите сега в Италия лявоцентристи са в отстъпление навсякъде в Европа и нарече "малък политически метеорит" кандидата за премиер на популисткото евроскептично движение "5 звезди", депутата Луиджи ди Майо (31 г.).

"5 звезди", която иска да извади Италия от еврозоната, е отделната партия с най-голям резултат в сондажите - 30 на сто от предпочитанията - но Берлускони отбеляза, че кандидатът й не може да се сравнява с неговия опит в бизнеса и в политиката.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.