Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чешкият енергиен концерн ЧЕЗ продаде ТЕЦ-Варна на фирма на Данаил Папазов, който бе министър на транспорта от 2013 до 2014 г. в правителството на Пламен Орешарски.

ТЕЦ- Варна е с инсталирана мощност от 1260 мегавата и бе временно затворена от 1 януари 2015 г. ЧЕЗ е приела офертата на българската компания „Сигда“ ООД, която е подала най-добра цена. Сделката подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Финалната продажба ще бъде завършена след оценка на оборотния капитал, пише в сайта на чешката компания.

Фирма „Сигда“ е собственост на сина и дъщерята на Данаил Папазов – Станислав и Ивелина, а самият Данаил Папазов е вписан като управител.

На сайта на фирмата пише, че Сигда" ООД е основана през 2005 година в град Варна в отговор на желанието ни да предоставим на нашите контрагенти пълен обхват от логистични и съпътстващи услуги. Основна дейност на дружеството е автомобилен превоз на насипни товари в страната и чужбина. Компанията се развива бързо и за кратко време изгражда значително присъствие на местния пазар.

ЧЕЗ обяви в началото на годината, че планира да се освободи от бизнесите си в България. Компанията притежава електроснабдяването на близо една трета от територията на страната, включително и в София.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.