Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Доклад на експерти от ООН посочи режима на Башар Асад като отговорен за смъртоносната атака със зарин в сирийския град Хан Шейхун през април, предаде Ройтерс.

"Групата е убедена, че Сирийската арабска република е отговорна за използването на зарин срещу Хан Шейхун на 4 април 2017 г.", се казва в доклада.

По данни на ООН при нападението срещу града в провинция Идлиб, контролиран по това време от бунтовници и джихадисти, са загинали 83-ма души. Според Сирийската обсерватория за човешки права жертвите са 87, като сред тях има над 30 деца.

Заради трагедията правителството на американския президент Доналд Тръмп нанесе въздушни удари срещу сирийската военновъздушна база "Шайрат", откъдето според западните сили е била извършена атаката срещу Хан Шейхун.

Още тогава САЩ, Франция и Великобритания обвиниха правителствените сили за химическата атака. Дамаск обаче категорично отрече да има нещо общо с нея. 

Русия, която е съюзник на Асад, твърди, че заринът, открит в Хан Шейхун, е резултат от експлозия на снаряд на земята, а не е от сирийска въздушна атака.

Наскоро експерти на ООН посетиха Сирия, за да подготвят доклада си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.