Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков определи като неудачни, несполучливи и неуместни шеги изказванията на Антон Тодоров и Валери Симеонов, които заплашиха водещия на Нова телевизия Виктор Николаев в ефир.

Аз имам проблем естетически с това, което са казали и Антон, и Валери Симеонов. Някакъв опит за чувство за хумор – това, че не са били разбрани, означава, че не са се изразили правилно, за да бъдат разбрани. Мисля, че не са уместни тези шеги“, коментира Биков пред Нова телевизия.

Депутатът от ГЕРБ отхвърли обвиненията, че има опит за унищожаване на свободата на словото.

Аз ги възприемам по-скоро като гафове (думите на Тодоров и Симеонов – б.р)”.

Тома Биков коментира, че реакциите на ГЕРБ, на другите политически сили, както и извинението на Антон Тодоров, показват, че системата има имунитет към някакви опити да се застраши свободата на словото.

Ако нямаше свобода на словото, Виктор щеше да бъде уволнен без някой да излиза по телевизията и да му казва такива неща“, даде пример депутатът.

Тома Биков обясни поведението на Антон Тодоров с „един психологически момент“ - в последните седмици бил подложен на натиск заради номинацията му за председател на Комисията по досиетата, бил „обиждан във фейсбук на много ниско ниво“.

Аз имам търпимост голяма към обиди. Други хора имат по-малка търпимост и се изнервят“.

Биков се съгласи, че по принцип е опасно един политик да прави намеци, че може да уволни журналист, но Валери Симеонов не бил направил това.

„Той се опита да иронизира, но той не е заплашвал Виктор - неудачно чувство за хумор“.

Бившият журналист Тома Биков каза още, че борбата за свободата на словото е работа преди всичко на журналистите.

„Ако журналистите разчитаха на политиците да пазят свободата на словото, горко й на тази свобода на словото. Това е кауза на всеки журналист по отделно да се бори всеки ден“.

Коментари

Вчера беше ден на Цветана, който даде тон,

днес цялото войнство от гербави калинки, фурнаджийски лопати и функционери ще наизлезе да брани "Партията". Та, здравейте, партийци.
 's picture

Радев

Карикатура на смешник.

Карикатура на смешник.
 's picture

:)

Мамка му шегаджийка

Политически пеперуд и въртогъзник, наречен Биков.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.