Делян Добрев подава оставка от всички позиции, които заема в парламента и структурите на ГЕРБ, заради скандалите с роднинските назначения в Хасково. Решението си депутатът обяви в студиото на бТВ, където бе Елена Йончева от БСП.

Оставките му вече са приети, научи Клуб Z.

Разговорът протече в абсурден формат - двамата седяха на отделни маси, не водиха диалог, а се репликираха от разстояние.

Йончева преповтори всички обвинения от последната седмица за схемата "Добрев" в Хасково - че бившият министър е кадрувал в общината, назначавайки своя братовчедка, неин съпруг, свой кумец и негови близки съученици.

В четвъртък Добрев потвърди, че е поискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов и ги нарече "дрийм тийм".

Днес Делян Добрев съобщи, че сутринта се е срещнал с премиера Бойко Борисов по собствено желание, защото "положението започнало да става нетърпимо" и го е уведомил за решението си да се отгегли от всички позиции.

"Целта им беше да ме окепазят, г-жа Елена Йончева и нейния кръг я постигнаха. Цяла седмица обикалям телевизиите след нея, за да обяснявам, че нямам сестра. Цяла България запомни, че нямам сестра, но имам зет. Ситуацията е абсурдна", допълни Добрев.  

Според него причината за цялата атака, че е създал шуробаджанашка схема в Хасково, е, че БСП нямат нито един кмет в общината. 

"Кметът Добри Белибанов през цялото време играе на тяхното хоро. ГЕРБ сбъднаха неговата детска мечта. Най-голямата ми грешка беше, че го издигнах, извинявам се на целия град", каза още Добрев.

Вчера кметът на Хасково Добри Беливанов излезе с отворено писмо, в което обясни, че се дистанцира не от партията ГЕРБ, която го номинира за кмет, а лично от депутата Делян Добрев. 

"Истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант - фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения", огорчен е Беливанов.