Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управата на транспорта в Лондон обяви днес, че няма да поднови лиценза на таксиметровата компания Uber, съобщи Би Би Си.

Това на практика блокира работата на компанията на територията на британската столица, за радост на местните таксиджии, които протестираха миналата година, когато Uber получи лиценза си.

От транспортната управа отбелязват, че Uber London не спазват регулациите и че им липсва корпоративна отговорност, особено по няколко въпроса. Това са подходът им към информирането за сериозни престъпления, начинът, по който шофьорите придобиват медицински сертификати, начинът, по който придобиват проверки за съдимост. И за финал - използването на софтуера Greyball в Лондон, с който Uber може да блокира достъпа до приложението на определени пътници - например представители на проверяващи институции и така да им пречи да си вършат работата.

Лицензът на Uber изтича след дни - на 30 септември. Компанията може да обжалва отказа за подновяването му в 21-дневен срок.

Това е поредната забрана за алтернативната таксиметрова компания. Тя бе изгонена от България, Дания, Италия, Унгария, Китай, Тайван, отделни американски щати и от Ванкувър, Канада.

 

Коментари

"лиценза на таксиметровата компания Uber"

А помните ли преди време една банда умни и красиви ни убеждаваха, че няма такова нещо, че Ю/Убер не са "таксиметрова', ами "технологична" компания и какви ли не други глупости, включително от интернет страниците на Клубчето?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.