Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неизбухнала бомба е открита близо до атомната електроцентрала Фукушима, съобщи Би Би Си. 89-сантиметровият експлозив, датиран от Втората световна война, е открит от строителни работници по време строеж на паркинг.

От енергийната компания, отговаряща за района на Токио заявиха, че строежът на паркинга е спрян и районът временно е отцепен. Според японски медии след като бомбата бъде обезвредена от сапьори, достъпът ще бъде възстановен.

В Япония често се откриват неизухнали експлозиви от Втората световна война. 

В района на Фукушима преди 1954 г. е имало военна база с летище, което е цел на американските бомбардировки.

Десетки хиляди жители на региона бяха евакуирани през 2011 г. след взрив в реактора на атомната електроцентрала. Аварията беше предизвикана от земетресение и последвало цунами. Инцидентът е най-сериозният подобен след взрива в Чернобил през 1986 г.

Трима бивши високопоставени служители на Tokyo Electric Power Co, която отговаря за енергоснабдяването в Токио и региона, са обвинени в престъпна небрежност заради жертвите при евакуацията.

Компанията и японското правителство трябва да обезопасят и изведат от употреба централата за период от 40 години, докато десетки хиляди жители на префектурата Фукушима живеят далеч от домовете си заради високата радиация.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.