"Г-н Делян Пеевси да е бил портирер в КТБ? Не е бил. Да бил счетоводител в КТБ? Не е бил. Да е бил финансов директор, собственик на банката? Не. Не знам да е бил в БНБ, в Комисията за финансов надзор..."

Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обясни пред БНТ в предаването "Панорама" има ли нещо общо депутатът от партията Делян Пеевски с фалита на банката. Причината за въпроса си водещият Бойко Борисов обясни с общите бизнес дела на народния представител и собственика на фалиралия трезор Цветан Василев. Карадайъ на свой ред отвърна:

"Бизнес делата не ги познавам, съжалявам."

Лидерът на ДПС заяви, че с оглед на изброените от него факти и това, че в държавата има институции - отговорността за КТБ е ясна. "Всеки, който иска да търси по разумен начин кръга на виновните лица – може да си ги обрисува, в публичното пространство и имената им има. Не аз ще ги назовавам", заяви той.

По думите му въпросът за отговорност на Пеевски е безпочвен и цели да направи внушение. 

На въпрос за отношенията между премиера Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Ердоган Карадайъ първо попита дали се имат предвид личните отношения между двамата. А причината да помисли дали за това се очаква да отговаря бил фактът, че в "нормалната дипломация" президентите се срещат с президенти, премиерите - с премиери, а председателите на парламенти - с колегите си.

"Не познавам личните им отношения и не мога да ги коментирам. Но ако говорим за държавна политика - ние с всички наши съседи трябва да имаме добри отношения. Турция е най-голямата държава на Балканите със силна икономика и голяма военна мощ. Нашият национален интерес диктува да имаме добри отношения. Но ние граничим по море и с Украйна, Русия, Грузия – не зная дали затворих границата, но това са нашите съседи и с всички трябва да имаме добри отношения", заяви водачът на ДПС.

Традиционно, Карадайъ обвини ГЕРБ, че са пуснали националистите във властта и благодарение на това се е стигнало дотам, че при случай на хулиганска проява (случая с Асеновград и възникналото напрежение заради бой между спортисти и хора от ромската махала - б.р.) вицепремиер да ходи на място и да "трансхормира хулиганство в етническо напрежение". Репликата бе по адрес на Валери Симеонов, който бе на място. "Това са сигналите, които дава ГЕРБ с включването на такива хора във властта", заключи депесарят.

По думите му "млатенето у нас се е превърнало в норма".