Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

12 къщи, издигнати незаконно в ромската махала Лозница на Асеновград, са били съборени от багери на строителна фирма, наета от общината, предаде БГНЕС.

Още четири са премахнати доброволно от хората, които са ги издигнали.

Така още една от мерките, набелязани за разрешаване на конфликта, който избухна в града, бе спазена, припомня агенцията.

Асеновград стана център на размирици в последните дни на юни след масов побой, при който роми от махалата атакуваха с тръби и пръти лагер на деца гребци и техни преподаватели.

Проверките в махалата продължават, при установяване на адресните регистрации на обитателите още преди седмица стана ясно, че над 830 са дошли от другаде. След акцията по събарянето само малцина са се регистрирали като нуждаещи се. На място те са консултирани от социални работници.

Междувременно на извънредна сесия общинските съветници гласуваха промяна в разчета на финансиране на капиталовите разходи за годината и насочиха 27 000 лв. за създаване на постоянна полицейска приемна в махалата. Това е друга от мерките, които бяха набелязани.

В понеделник вицепремиерът Валери Симеонов ще се срещне с кмета на Асеновград в града, за да коментират заедно с инициативния комитет на протестите изпълнението на мерките.

Коментари

Поздравления

Решихте проблема... :)
 's picture

blackbox

юначаги!

да биха били действали и с незаконните строежи по морето така решително и устремно... ама там играят дебелите пачки.

Винкела се "бори" само с най-слабите.

За истинските престъпници са му малки топченцата. И нема желание, иска само да си г купят :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.