Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В кризата в Асеновград ясно личат зоните на уязвимост, които се манипулират. Онова, което липсва, е реакция на правоохранителните органи и прокуратурата с ясни позиции за това, което се случило.

Иначе излиза, че едни хора твърдят едно, циганите чули, че някой бил убит и - готов етнически конфликт.

Ето затова ни е нужна съдебна реформа и действена прокуратура. Сега не смеят да реагират, защото са пленени и не знаят чии интереси ще засегнат. От съобразяване онемяха.

Стигна се дотам Цацаров да се моли на депутат да внимава с разпалване на страсти чрез едностранни оценки!?
Вместо левент на коня, "силният" главен прокурор се занивама с пиар и кокошкарски случай, а най-вече с борба срещу реформата, като защитава чужди интереси и богатства.

Но внимавайте с Асеновград, това не е единичен случай. Русия мобилизира доста полувоенни групи и националисти, които търсят удобен повод да вдигнат нацията по измислени поводи - лошата храна на Запада, лошите роми (като че ли си нямаме ултраси), лошите турци (забрадката на жената на зам.-главния мюфтия). Това не са изолирани явления.

Но какво очаквате от пленени от политическата хидра институции - ДАНС е под тоталния контрол на ДПС и ялова отвсякъде - спъната да не работи срещу руското влияние у нас, да не работи срещу корупцията, да не работи срещу схемите с поръчките в армията, в МВР, срещу прането на пари, срещу източването на банки по схемата КТБ, срещу кибератаките. Къде са им резултатите ? Или си мислите, че те са страхотно ефективни, но ние не знаем за тихата им работа и големи "скрити" успехи?

Да не продължаваме с прокуратурата - нейната основна функция е да обслужва, да тормози, да прави заслон - но собствената и абсолютна тежест като орган за правораздаване е близка на нулева. Затова казвам, че е пълна илюзия "силата" на Цацаров. Той щеше да бъде силен, ако си изпълняваше задълженията и от него трепереха престъпилите закона, а обществото да му се доверява. С тези 5 процента доверие, дори вкъщи не може да намери утеха.

*Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

Коментари

Г-нът отново с някаква безумна

конспиративна хибридка, в която е намесил Москва и Путин. А тя работата ясна като бял ден - "десните" проевропейски управленци разиграват "циганската" карта ВСЕКИ ПЪТ, когато изригне някой корупционен скандал, за да отвлекат вниманието от него. И тук нито играе Путин, нито извънземните - това е просто рефлекс на "десните". Който в сегашния кабинет се усилва от положителната обратна връзка, която създават в коалиция ОПГ първите две букви. Единственият изход от това положение е разкарването на престъпната "дясно"-мутренска шайка от власт и прекъсването на порочния процес на сливане на дясното - Герб+приятели - с държавата, което тече от десетилетие. И срещу което иначе прозорливите "анализатори" вдясно, които "предвиждат" всеки провал на Путин и Ердоган с години аванс и нулев успех, не гъкват.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.